“А ви і далі мовчіть! Вам скоро дихати заборонять” – доброволець АТО вважає, що карантинні заборони антиконституційні і знайшов суперечності

Доброволець АТО, який у Facebook зареєстрований як Жека Карандаш, переконаний – карантинні заборони, які вступають у дію сьогодні, 6 квітня – антиконституційні і обмежують права та свободи українців.

Про це він написав у своєму Facebook, посилаючись на юриста Олександра Лютого. Він також наводить приклади неточностей у відповідних постановах, які стосуються посилення карантину. Так, наприклад, громадянин має право вимагати безкоштовну захисну маску, оскільки не зобов’язаний за власні кошти вживати протепiдeмiчниx заходів, – стверджує доброволець. “Я не проти карантинних заходів, особисто їх дотримуюсь. Однак, коли ці заходи запроваджуються у антиконституційний спосіб – я мовчати не буду.
А ви і далі мовчіть!

Вам скоро і дихати заборонять!” – зазначив він.

“Якщо вас зупинили на вулиці співробітники поліції та з’ясовують де ваша маска, покажіть їм статтю 3 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», відповідно до якого, ВИМАГАЙТЕ, щоб вам видали маску або вказали місце, де вам видадуть маску за бюджетні кошти

Ви не зобов’язані за власні кошти вживати протиепідемічні заходи.

Звертаю вашу увагу, бо це важливо: дійсно, стаття 44-3 Кодексу України «про адміністративні правопорушення» передбачає накладання штрафу за порушення правил щодо карантину людей!

УВАГА – зазначена норма не стосується здорових людей, а відповідно статті 20 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» стосується людей, які вже хворіють на інфекційні хвороби, чи є бактеріоносіями!!!

вулиця – не є громадським місцем.

Громадське мі́сце —частини будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони.

– свобода пересування може бути обмежена в умовах надзвичайного стану, а не надзвичайної ситуації

(ст. 33 Конституції, п. 1 частини першої ст. 16 ЗУ “Про правовий режим надзвичайного стану”);
Кабінет Міністрів України не має повноважень оголошувати надзвичайний стан і запроваджувати обмеження прав громадян.

саме головне: Конституція України Стаття 64.

Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції
Більш детально на сторінці у юриста Олександра Лютого: https://www.facebook.com/sashko.liutyj/posts/3088036871220486

Я не є автором цієї публікації.

Я не проти карантинних заходів, особисто їх дотримуюсь. Однак, коли ці заходи запроваджуються у антиконституційний спосіб – я мовчати не буду.
А ви і далі мовчіть!
Вам скоро і дихати заборонять!”

⚠️Якщо вас зупинили на вулиці співробітники поліції та з’ясовують де ваша маска, покажіть їм статтю 3 Закону України…

Gepostet von Жека Карандаш am Sonntag, 5. April 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини