“Забудьте про традиції, якщо не хочете, щоб ваші діти наступної Пасхи приходили до вас на цвинтap” – Портников

Віталій Портников заявив, що влада повинна застерегти українців від святкування Великодня та інших релігійних свят, аби запобігти високій cмepтнocтi від коронавірусу.

Світлина від Віталія Портникова.Про це Портников заявив у програмі “Суботній політклуб” на Еспресо.TV.

Він закликав утриматися від святкування Пасхи та дотримання традицій, особливо у маленьких містах, де медицина розвинена набагато гірше.

“Утримайтеся від святкування Пасхи та інших релігійних свят, які можуть стати епідеміологічною бoмoою. В маленьких містечках це завжди величезна традиція. Забудьте про ці традиції, якщо не хочете, щоб ваші діти наступної Пасхи приходили до вас на цвинтap. Це дуже прості речі і вони дуже реальні. Ті, хто не утримується від великих святкувань цього року, наступного року можуть зустрічати своїх родичів та близьких вже у мoгилax. Це теж реальність, про яку влада має сказати”, – сказав Портников.

За його словами, він дуже не хотів би, аби в Україні повторилася ситуація, яка склалася у Південній Європі.

“Я дуже не хотів би, щоб у нас була така масова смepтнiсть, як у країнах Південної Європи. Але це потребує не тільки ефективної, прозорої урядової політики, але й розумінням населенням того факту, що у маленьких містечках, селах, та й у великих містах, вам ніхто не зможе допомогти”, – сказав Портников.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини