“До пандемії призвела брехня влади Китаю” – Уляна Супрун

супрун

Китай тривалий час заперечував, що коронавірус передається від людини до людини

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що до пандемії коронавірусу призвела брехня китайської влади, – пише Главком.

Про це Супрун повідомила у Facebook.

За її словами, вона не поділяє думку, що Китай нібито успішно поборов коронавірус.

«Саме брехня і тиск на свободу слова китайської влади стали причиною такого масштабного поширення COVID-19 та таких тяжких наслідків для всього світу», – написала Супрун.

Вона підкреслила, що Китай тривалий час заперечував, що коронавірус передається від людини до людини. За даними наукового журналу The Lancet, першого пацієнта виявили 1 грудня, а вже 6 грудня була госпіталізована його дружина, яка не перебувала у місці зараження чоловіка та не відвідувала ринок тварин.

«Тобто вже 6 грудня китайські лікарі фіксували випадки передачі вірусу від людини до людини. Однак, лише 20 січня голова національної комісії охорони здоров’я Китаю підтвердив випадки передачі вірусу від людини до людини. Цього ж дня найбільша газета міста згадала про вірус на головній сторінці вперше після 5 січня. Між цими двома датами Китай неодноразово та переконливо наполягав на тому, що передача коронавірусу від людини до людини неможлива. Всупереч інформації від своїх лікарів та здоровому глузду», – зазначила Супрун.

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини