Романтичні місця у Львові: куди сходити разом зі своїм хлопцем чи дівчиною

Львів часто називають маленьким Парижем. І не дарма: бруковані вулички, старовинна архітектура в центрі міста та своя власна “Ейфелева вежа” – усе це про наше місто, яке сприяє романтичним прогулянкам.

Кореспондент сайту 032.ua зібрав інформацію про те, куди можуть сходити закохані пари у Львові.

Балкон закоханих

Фото: Фотографії старого Львова

Якщо ви щойно почали з кимось зустрічатись, одразу випробуйте легендарний балкон закоханих на площі Ринок, 31. Згідно з легендою, на початку 17 століття у цій кам’яниці жила донька купця Ядвіга Лушковська, яку побачив польський король Владислав IV та закохався у її усмішку. З того часу вона стала пасією монарха, а сучасні пари полюбляють відвідувати цей балкон.

Фонтан Діани на площі Ринок

Фото: LvivOnline

Площа Ринок відома скульптурами античних богів – Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани, що розташовані над фонтанами у чотирьох кутах майдану. Одним із найпопулярніших вважається фонтан “Діана”, на честь богині полювання. Тут часто влаштовують різноманітні заходи, наприклад, безкоштовні уроки танго, а в теплу пору діє ресторанчик.

Італійський дворик

Фото: jdworldtravels

Ще одне облюбоване закоханими парами місце у центрі Львова – це дворик у Палаці Корнякта на площі Ринок, 6. У пам’ятці ренесансної архітектури діє музей та ресторан і дозволяє відвідувачам відчути себе на мить у Венеції або Римі.

Високий Замок

Фото: night-dreamer01.livejournal.com

Гарний і романтичний спосіб прогулятися – піднятися на Високий Замок. Підйом може бути сходами або більш пологим асфальтованим схилом – головне не поспішати та насолоджуватися парком у центральній частині міста, поки його не забудували багатоповерхівками. Із самої вершини, що розташувалась на висоті 413 метрів над рівнем моря, відкривається гарний вид на місто та сонце, що сходить або сідає.

Лавка для закоханих

Лавка для закоханих - 032.ua

На “тіньовій” стороні площі Ринок, неподалік місце, де зазвичай встановлюють зимову ковзанку, уже давно стоїть лавка для закоханих. Металеві ланцюги тримають леви – охоронці вічного кохання. Вважається, що якщо пара візьметься за руки і одночасно сяде на вузеньку лавку, то їхня кохання триватиме довго.

Вежа храму святих Ольги і Єлизавети

Церква св. Ольги і Єлизавети

Ще один гарний оглядовий майданчик розташований неподалік Головного залізничного вокзалу на площі Кропивницького – це вежа храму святих Ольги та Єлизавети. Подивитися на одну з найдовших вулиць міста, центр Львова та Високий Замок можна з висоти 88 метрів, щоправда підйом на вежу платний. З понеділка по суботу піднятися на вежу можна з 12:00 до 17:30, а в неділю – з 13:30 до 17:30. Більше про цікаві оглядові місця Львова читайте ТУТ.

Парк імені Івана Франка

Парк імені Івана Франка

Перед головним корпусом Львівського національного університету імені Івана Франка, між вулицями Листопадового Чину та Соломії Крушельницької, розташований однойменний парк, який вважається одним з найстаріших в Україні. Закохані мають нагоду прогулятися впорядкованими алеями поміж дерев та відпочити на одній з лавок.

Стрийський парк

Стрийський парк

Інший гарний міський парк – Стрийський – приваблює пари у будь-яку пору року. Тут є невелике озеро, де влітку живуть лебеді, велика площа для прогулянок, “романтичні руїни”, каскадне джерело та кольоровий фонтан у верхній частині рекреаційної зони. Взимку тут можна зробити непогані фото.

Фонтан львівських “Ромео і Джульєтти”

Фото львівських Ромео і Джульєтти

Не так давно у центрі міста, на проспекті Чорновола неподалік готелю “Львів”, облаштували фонтан зі скульптурами закоханих Пелагеї та Ромуальда. Гості міста уже встигли порівняти їх із героями п’єси Шекспіра та часто називають їх львівськими Ромео і Джульєттою.

Місце для поцілунків

Місце для поцілунків у Львові - 032.ua

Наприємнішим місцем для закоханих можна вважати і символічне “місце для поліцунків” на терасі однієї з кав’ярень на площі Катедральній.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини