“Я українець!”: Зеленський потужно привітав Україну з Днем соборності (відео)

Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем соборності, закликавши гуртуватися навколо демократичних цінностей і взаємоповаги.

Відеозвернення Зеленського поширила у соцмережах прес-служба Офісу президента, передає Еспресо.

“Як показує новорічне привітання, тема єдності болить кожному українцю. Та в пошуках цієї єдності ми знову сваримося. А довкола чого ми, такі різні та несхожі, можемо згуртуватись? Чи зможемо ми, не сперечаючися про минуле, рухатись у майбутнє? У сучасному світі почуття нації єдиним цілим виникає не тільки завдяки спільним традиціям, культури та релігії. Є ще цінності, які прийнятні для кожного куточку України і за якими у майбутньому українців могли би ідентифікувати у кожному куточку України. Цінності доброчесності та порядності, вихованості і толерантності, свободи і демократії, бажання економічного добробуту і процвітання, бажання бути заможним, цінності поваги до закону, поваги до приватної власності та поваги один до одного”, – сказав Зеленський.

Президент України також назвав чесноти, за якими, на його думку, українців мають упізнавати у світі.

“Я – українець, тому що живу за законом, завжди готовий у разі потреби захистити свою рідну землю, я – взірець для пострадянського простору у захисті своїх прав, захисті свободи слова, правової держави, громадянського суспільства, нульової толерантності до корупції. Я – українець, бо я – відповідальний громадянин: я сплачую податки, не їду на червоне, правильно паркуюсь, ніколи не сідаю за кермо напідпитку, піклуюся про довкілля, вчуся критично мислити. Я – українець, бо ми – найкращі в спорті, в науці, в ІТ. Я веду здоровий спосіб життя, вчу іноземні мови, підтримую рівні можливості для реалізації чоловіків та жінок, поважаю права представників усіх меншин і всіх релігій”, – сказав Зеленський.

22 січня Україна відзначає День соборності – річницю проголошення в 1919 році Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Дорогі українці! Щоб бути сильними, треба стати єдиними. Щоб стати єдиними, треба бути сильними.З Днем соборності України!

Gepostet von Володимир Зеленський am Dienstag, 21. Januar 2020

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини