“Не можна обговорювати ключові позиції тет-а-тет”: Порошенко розповів, чого чекати від Путіна на Нормандському саміті

П’ятий президент України, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко закликав українську делегацію на Нормандській зустрічі не довіряти президенту РФ Володимиру Путіну і в жодному разі не йти на обговорення ключових питань під час зустрічі Володимира Зеленського з Путіним тет-а-тет.

Про це Порошенко заявив під час телемарафону в програмі “Червоні лінії”, передає Еспресо.TV.

“Я дуже добре знаю Путіна. Тверда позиція перша – не вірте Путіну і не потрапте до нього в пастку. Починаючи від конкретних дрібних деталей, коли вони кажуть, що, друзі, ви там-то і там-то говорили чи обіцяли те-то, то в 50% це брехня і маніпуляція. Українська делегація має бути абсолютно чітко підготовлена до цього. І ні в якому разі не можна йти по ключовим позиціям на переговори тет-а-тет. Переговори, які стосуються миротворців, переговори, які стосуються виведення російських військ, – якщо ти будеш сам, то ти отримаєш відповідь: “их там нет”. На прохання до Путіна вивести свої війська в 99% каже, що їх там немає”, – сказав Порошенко.

Лідер “Європейської солідарності” нагадав про намагання Путіна не визнавати своїх військових у 2014 році.

“Я після 24 серпня 2014 року мав наступні ітерації з паном Путіним. Володимир Володимирович, ви здійснили міжнародний злочин, ви ввели регулярні війська РФ на суверенну територію України. Ні, каже. Ми взяли в полон ваших десантників – “Цього не може бути. Там можуть бути росіяни – так”. Бо ми дали список їх. “Але це цивільні, добровольці, вони приїхали просто так”. Ні, це військові і при них є документи, військові квитки. Це військовослужбовці регулярних сил РФ. Ні, каже, це військові, але вони у відпустці. І це каже президент РФ. Ні, вони не у відпустці, вони на бойовій техніці. Каже: “Ви знаєте, так, дійсно. Але вони просто загубили дорогу”, – розповів Порошенко.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі має відбутися зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання війни на Донбасі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини