10 ресторанів, які відкрилися у Львові цієї осені

Портал VG Львів відібрав 10 ресторанів, які відкрилися восени нинішнього року, і які неодмінно слід відвідати гурманам.

1. OY SHO casual food&hand brew coffee

Нове кафе з авторською кухнею, в якому також дуже нахвалюють каву, відкрили цієї осені на вулиці Леся Курбаса. До вже згаданої кави, без якої у Львові, як відомо не починають жодної доброї справи, в OY SHO casual food&hand brew coffee подають домашні сирники, тістечка і пряники. Милують око також яскраві салати і брускети. А якщо хочеться чогось ситнішого, тоді качина ніжка з цукіні, маринованим апельсином і соусом апельсин-карі саме для вас.

Для тих, хто полюбляє снідати не вдома в новому львівському кафе завжди можна замовити сніданок.

Адреса: вулиця Леся Курбаса, 7

Коли приходити: 09:00 – 22:00 (будні), 10:00 – 22:00 (вихідні)

2. Craft&Kumpel’ Beer Atelier

Це вже друге Пивне Ательє, яке відкрили у місті Лева цьогоріч. Новий ресторан свіжого кумпелевого пива, авантурної кухні та гучних вечірок з’явився на площі Ринок. Це заклад, який спеціалізується на крафтовому та класичному пивах власного виробництва, пивних коктейлях та спеціально підібраних до них стравах.

Нагадаємо, що перше Пивне Ательє у Львові Craft&Kumpel’ відкрили у червні у Futura HUB.

Адреса: площа Ринок, 18

Коли приходити: 12:00 – 03:00

3. МакДональдз на Стрийській

Від своїх львівський попередників МакДональдз на Стрийській, 30А, який відкрили у вересні, відрізняється новими принципами роботи. Замовляючи страви на касі, відвідувачі можуть отримати своє замовлення безпосередньо за столиком. Окрім того, під час замовлення страви клієнт може, за бажанням, додавати у неї улюблені інгредієнти, або ж – попросити не класти те, на що у нього алергія, або ж просто не смакує.

“8 терміналів самообслуговування дозволяють відвідувачам спокійно та без поспіху оглянути всі страви з меню у електронному форматі, зробити замовлення та оплатити його за допомогою картки”, – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що каси у новому львівському МакДональдзі будуть розділені на дві частини – для замовлення та для отримання страв, що суттєво зменшить час очікування.

Де: вулиця Стрийська, 30А

Коли приходити: цілодобово

4. Avocado Organic Food

Новий заклад на Кульпарківській позиціонує себе, як ресторан здорового харчування. Втім не дивуйтеся, коли побачите в меню пасти, сендвічі і бургери. Адже вони не “відкладаються” на стегнах. Секрет полягає в авокадо. З нього тут подають навіть морозиво.

У ресторані є служба доставки, яка привезе замовлення в будь-яке місце Львова.

Де: вулиця Кульпарківська, 226а

Коли приходити: 10:00 – 22:00

5. Пивний ресторан здорового харчування Re:bro

У новому львівському ресторані “Ребро” пропонують великий вибір ребер, хачапурі, салатів, супів і крафтового пива. Відвідувачі відзначають великі порції і дуже рекомендують скуштувати м’ясо. На обід пропонують будда боул – велику миску овочів і злаків, до яких додається соус, курка, яловичина, риба чи фалафель (для тих, хто не їсть м’яса).

Де: вулиця Героїв УПА, 73

Коли приходити: 12:00 – 23:00

6. Італійський ресторан Budzzini-Trattoria Napoletana

Новий італійський ресторанчик у центрі Львова має кілька залів, і у кожного з них своя історія, що не залишить байдужим навіть найхолодніше серце. Всі секрети розказувати не будемо, лише зазначимо, що в одному можна курити IQOS, в іншому місця тільки для двох, а в третьому все нагадує море і каюту яхти. У меню – страви, які обожнюють неаполітанці. Тут подають все: від піци і пасти до равіолі.

Де: Дорошенка, 8

Коли приходити: цілодобово

7. Ресторан паназійської кухні Tiger

Новий заклад мережі Tiger з’явився у Львові лише цієї осені, хоча у Києві та Тернополі вони працюють вже давно. Шанувальникам кави, коктейлів тут точно сподобається! А тим, хто любить смачно попоїсти у Tiger запропонують локшину, рис, супи, салати. Зазначимо, що заклад спеціалізується на стравах паназійської кухні. Львів’яни, які вже відвідали новий ресторан на Чайковського, вихваляють поке і локшину фунчоза з м’ясом мідій.

Адреса: вулиця Чайковського, 14

Коли приходити: 10:00 – 22:00 (неділя-четвер); 10:00-00:00 (п’ятниця-субота)

8. YOLLA на Сихові

Тепер можна на районі посмакувати соковитими бургерами і паніні, та наїстися комплексним обідом під час робочої перерви. А на десерт у новому ресторані YOLLA пропонують свіжу домашню випічку. Особливо славляться тут штруделі, про які на Сихові вже ходять легенди. Там мінімум тіста і максимум начинки — мрія кожного ласуна.

Де: Проспект Червоної Калини, 81

Коли приходити: 11:00 – 23:00

9. Італійський ресторан Aperitivo

Ще один новачок серед ресторанів Львова з італійським меню. Тут випікають панцеротті – італійські хрусткі пиріжечки, з вигляду подібні на чебуреки; пропонують п’ядіну – антипіцу; овочеві крем-супи, салати… І, звичайно ж, Італія не Італія без пасти! До речі, а що ви знаєте про італійські солодощі? Ймовірно, небагато… Тому обов’язково познайомтеся у цьому барі з солодкою Італією.

Де: Федорова, 12

Коли приходити: 11:00 – 22:00

10. Ресторан грузинської кухні “Стумарі”

Нове кафе грузинської кухні відкрили у Львові 14 вересня. Це один із закладів національної мережі Reikartz Hotel Group. У меню “Стумарі” на Лесі Українки, як і в закладі з однойменною назвою на Городоцькій, акцент зроблено на національні грузинські страви: хінкалі, хачапурі, долму. Серед новинок цієї осені у меню від шефів Арарата Мхітаряна та Ростислава Бембновича – салат з гарбуза та калини, салат Кура, суп Хаш, Каре барана з банушем.

Адреса: вулиця Лесі Українки, 20

Коли приходити: 11:00 – 23:00

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини