4 грудня – День ангела Марії: історія свята та привітання

Cаме таке ім’я носила Матір Божа, яку вшановуємо на Введення – Третю Пречисту, а також на інші Богородичні свята.

4 грудня християни східного обряду відзначають велике церковне двунадесяте свято Введення в храм Пресвятої Богородиці (Третя Пречиста), а свій День Ангела святкують дівчата та жінки з красивим біблійним ім’ям Марія, бо саме таке ім’я носила Матір Божа.

Історія розповідає, що у цей день батьки Марії Йоаким та Анна, віддали у трирічному віці свою дитину на службу Богові, привівши її у храм на виховання, аби приготувати до найвищої місії – стати матір’ю Спасителя Ісуса Христа.

Вітання з Днем ангела: вірші та смс

Ім’я Марія має давньоєврейське походження (від Міріам). Існує кілька значень імені – “гірка, улюблена, уперта, пані”.

Розмовні та зменшувальні форми: Марійка, Марічка, Маруся, Моріка, Маня, Маша, Машеньката інші.

Дівчинка, дівчина, жінка, що носить ім’я Марія, внутрішньо емоційна, швидко вибухає навіть через дрібниці, буває забіякувата (цей момент залежить від виховання). Не радять потрапляти під гарячу руку такій жінці. Марія дуже любить повчати, але справедливо. Безкомпромісний характер може створити труднощі в спілкуванні з оточуючими, найчастіше виникають проблеми зі свекрухою. Багатьом подобається Марія за її дбайливість, готовність допомогти, працьовитість, педантичність і в чомусь сором’язливість, пише uainfo.org. Марія — вірна дружина і чудова мама, віддає всю себе дітям. Діти відповідають їй взаємністю, завжди виступають на її боці.

Джерело: Ого

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини