Як з однокімнатної квартири зробити двокімнатну

Перепланування кімнати буває необхідним через різні причини. Можливо, комусь з членів сім’ї недостатньо особистого простору, чи просто потрібно зробити приміщення більш зручним і розділити його на зони. У будь-якому випадку, вирішити це питання можна декількома способами. 

Окрім поширених перегородок та перепланування, можна використати штори чи навіть правильне освітлення. Ми зібрали для вас різні варіанти перепланування інтер’єру однокімнатної квартири, щоб перетворити її в двокімнатну.

дизайн інтер'єру
©РБК Кронос

Способи перепланування кімнати

Залежно від бюджету, розміру приміщення та побажань клієнта, перепланування можна робити одним з декількох способів.

  • Перегородка. Прийом використовується найчастіше, оскільки при цьому імітується стіна. Необов’язково робити глуху перегородку з гіпсокартону — можна створити арочну конструкцію чи вбудований стелаж. Доречними будуть перегородки зі скла.
  • Подіум. Щоб розділити простір, достатньо одну частину кімнати підняти вище іншої. Для більш чіткого ефекту можна також змінити висоту стелі. Сам подіум можна використовувати як додаткове місце зберігання речей або як спальні місця.
  • Штори. Такий прийом набагато легший у виконанні, ніж попередні. Найбільш доречними штори будуть при розподілі спального місця та вітальні.
  • Колір, стилі й світло. Якщо плануєте розділити простір візуально, можна зробити зонування кімнати за допомогою розставлених акцентів. Головне — грамотно поєднати відтінки та стилі.
  • Меблі та аксесуари. Відділити кухню від вітальні можна за допомогою барної стійки, спальню — диваном чи шафою. Візуального ефекту можна досягти навіть за допомогою килимів.
  • Повне перепланування. Це найбільш складний варіант ремонту. Щоб зекономити місце, замість повноцінної стіни можна встановити лише дверний отвір.
дизайн інтер'єру
©РБК Кронос

Якщо вам потрібно більше розділити простір, можна об’єднати декілька прийомів. Скажімо, за допомогою перегородки та різних стилів приміщень можна створити дві окремі кімнати.

Як заощадити під час ремонту в однокімнатній квартирі

Дізнатися, скільки коштує ремонт однокімнатної квартири, можна лише після планування та розробки дизайну. Після цього варто розрахувати загальну вартість матеріалів, адже на них економити не рекомендується. Найчастіше заощадити можна  на відсутності складних монтажних робіт. Наприклад, є поверхні, які не потребують ідеально рівного покриття. Також можна думати креативно і використати зовсім дешеві ідеї. Наприклад, замість дорогої штучної цегли використати власну стіну дому (для стилю лофт).

дизайн інтер'єру
©РБК Кронос

Послуги з ремонту в компанії RBK Kronos

Ремонт однокімнатної квартири можна замовити у ремонтно-будівельній компанії «РБК Кронос». Фахівці розроблять індивідуальний проект перепланування для вашої квартири з урахуванням всіх ваших бажань. Ви можете слідкувати за процесом робіт, або ж замовити ремонт «під ключ». Компанія пропонує виконати всі ремонтні роботи в однокімнатній квартирі від $100 за квадратний метр.

дизайн інтер'єру
©РБК Кронос
Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини