5 дивовижних міст Західної України: де відпочити окрім Львова?

Мандрівка Україною – завжди хороший вибір. Втім, якщо мова іде про Західну Україну, більшіть обмежуються Львовом. Іноді – ще кількома найвідомішими містами. Львів, безумовно, місто красиве. Але, повірте, є на тут і не менш гідні кандидати для ваших вихідних. Тож пропонуємо вам п’ятірку неймовірно красивих міст Західної України, вартих ваших відвідин, окрім Львова!

Коломия (Прикарпаття)

kolomiya__plosza_vidrodzhennya__nichnii_vid_na_ratushu_ta_ploszu.jpg (364.87 Kb)

Коломия – місто відоме, але котре часто обходиться увагою. А дарма.

Адже тут є на що подивитись і для чого відвідати місто. Якщо ви втомились від львівської ратуші – у Коломиї є нічим не гірша, дуже красива та оригінальна міська ратуша.

pysanka_kolomyia_02.jpg (313.9 Kb)

Також відмінним в Коломиї є музей «Писанка». В арсеналі музею знаходиться понад 12 000 писанок та декоративних яєць із різних куточків світу, не лише із України. Також серед експонатів є писанки із підписами відомих політичних діячів. Якщо ви ніколи не думали, що вас колись здивують розмальовані яйця – вам у Коломию!

Бережани (Тернопільщина)

berezhani_-_poshta.jpg (419.21 Kb)

Раптом ви не знали, Бережани – одне із найстаровинніших поселень західної України, історія котрого почалась ще в XIV столітті. Тут є все, що потрібно етнічному туристові: красива ратуша, будівля старого банку, руїни замку та фотогенічний залізничний вокзал.

berezhani_cerkva_svyatoi_triici.jpg (442.93 Kb)

Красиве поштове відділення тішить око.

Втім, особисто раджу навідатись до Церкви Святої Трійці та вулицю Банкову. Те ще естетичне задоволення.

Жовква (Львівщина)

cerkva_sercya_hristovogo_v_m__zhovkva.jpg (247.31 Kb)

Місто Жовква саме по собі є пам’яткою архітектури, адже збудоване воно за концепцією «ідеального міста» доби Ренесансу. Важливою точкою вашої подорожі має стати ринкова площа Жовкви. Тут знаходиться Костел Св. Лаврентія.

Василіанський та Домініканський монастирі ідуть у комплекті.

zhovkva__plosza_rinok_v_sutinkah.jpg (291.7 Kb)

Звичайно, варто відвідати й Жовківський замок, збудований засновником міста наприкінці XVI століття. Та й самі вулички містечка мають не меншу естетичну цінність, ніж львівські.

Берегово (Закарпаття)

v_centri_beregovo.jpg (203.58 Kb)

Берегово – містечко на Закарпатті, де в повній мірі проявляється його географічне положення. Тут ви зістрінете надписи на іноземній мові та чужі прапори. Але візитівкою місцини є будівля жупського суду, збудована ще на початку минулого століття, котра чудово збереглась.

Окрім нього тут є й Реформаторська Церква, й атмосферний готель «Роял» що прибув із XIX століття… Подивитись є на що.

Мукачево (Закарпаття)

rathaus_mukachevo.jpg (195.08 Kb)

Місто Мукачево стоїть на самісінькому краю неньки України, а населення його зовсім трохи не досягає ста тисяч. Ріка Латориця ділить Мукачево на правобережну та лівобережну частини. Річка здається чистою. Недалеко розташовується дуже навіть мальовничий краєвид із монастирем.

latoricya.jpg (320.39 Kb)monastir_nad_latoriceyu_-_2.jpg (231.11 Kb)

Замок-Паланок – є головною пам’яткою міста Мукачеве. Безумовно, це його візитівка. Але, якщо ви вже прибули у Мукачеве, проведіть хоча б день просто прогулюючись містом.

Тут є на що подивитись, а вулички наповнені шармом та атмосферою.

zamok_palanok.jpg (319.85 Kb)

Фото з відкритих джерел

Джерело: SVITOM.INFO

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини