“У свої 19, Яна звикла все вирішувати самостійно. Польове навчання замінило їй медуніверситет…” (відео)

“Для тих, хто досі не знає, хто така Яна Зінкевич і чому Бджілка обурена поведінкою зеслуг у Верховній Раді.”

Про це пишуть у Facebook-спільноті Шалена Бджілка:

“Яна Зінкевич (1995 року народження) — український доброволець-медик. Начальник Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії (раніше Добровольчий український корпус «Правого сектору») під час війни на сході України. Командир Медичного батальйону «Госпітальєри».

За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової.

Створила та нині й досі керує медичним батальйоном «Госпітальєри», що з часу створення врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних осіб з передової.

В 2015 році під час ДТП Зінкевич дістала повний перелом хребта, параплегію, переломи половини ребер та ключиці, ушкодження внутрішніх органів, гемопневмоторакс, контузію серця та легень, але, провівши декілька місяців у лікарні, змогла вижити.

Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку.

Бджілка дуже вдячна Яні за все, що вона зробила і продовжує робити для кожного з нас.”

🐝#війна #ветераниДля тих, хто досі не знає, хто така Яна Зінкевич і чому Бджілка обурена поведінкою зеслуг у Верховній Раді.Яна Зінкевич (1995 року народження) — український доброволець-медик. Начальник Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії (раніше Добровольчий український корпус «Правого сектору») під час війни на сході України. Командир Медичного батальйону «Госпітальєри».За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової.Створила та нині й досі керує медичним батальйоном «Госпітальєри», що з часу створення врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних осіб з передової.В 2015 році під час ДТП Зінкевич дістала повний перелом хребта, параплегію, переломи половини ребер та ключиці, ушкодження внутрішніх органів, гемопневмоторакс, контузію серця та легень, але, провівши декілька місяців у лікарні, змогла вижити. Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку.Бджілка дуже вдячна Яні за все, що вона зробила і продовжує робити для кожного з нас.

Gepostet von Шалена Бджілка am Mittwoch, 30. Oktober 2019

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини