“Страшно впасти у кайдани”: Столтенберг у Раді зачитав вірш Шевченка (відео)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в своєму виступі у Верховній Раді процитував вірш Тараса Шевченка.

Як повідомляє “Новинарня“, на цитату Кобзаря депутати відреагували оплесками.

“Минулого разу мав честь виступати у парламенті 2 роки тому. Тоді я процитував Тараса Шевченка і я хочу ще раз процитувати”, – заявив Столтенберг.

“Страшно впасти у кайдани, умирать в неволі, а ще гірше – спати, спати і спати на волі”, – зацитував генсек вірш під назвою “Минають дні, минають ночі”.

Перед цим Столтенберг зазначив, що Україна, як суверенна держава, має право обирати власне майбутнє у сфері безпеки.

“Ніхто за межами країни не має право вето. Час сфер впливу пішов у минуле”, – сказав він.

“Свобода – це не просто право, це обов’язок діяти не просто у своїх власних інтересах, а у найкращих інтересах всіх людей”, – додав Столтенберг.

Як відомо, Північноатлантична рада НАТО, представники усіх 29 держав-членів Альянсу разом із генсеком Єнсом Столтенбергом, у середу, 30 жовтня, розпочали дводенний візит в Україну, під час якого відвідає Одесу та Київ.

Візит розпочнеться в Одесі 30 жовтня, Столтенберг та посли НАТО відвідають другу постійну протимінну групу НАТО “SNMCMG2”, чотири кораблі якої вчора зайшли в одеський порт у рамках патрулювання в Чорному морі.
Генеральний секретар також виступить перед курсантами Морської академії в Одесі.

31 жовтня у Києві генсек НАТО буде головувати на засіданні Комісії Україна – НАТО за участі президента України Володимира Зеленського та виступить із зверненням до Верховної Ради.
Окрім того, Північноатлантична рада зустрінеться зі головою парламенту Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини