“Я зовсім не “пряник” і багатьом не подобаюся. Але я завжди говоритиму те, що думаю” – Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов виступив на Форумі Єдності в Маріуполі. У свої промові він зазначив, що окрім влади Росії, а саме Володимира Путіна, та корупції, Україна має ще одну проблему — «ми самі».

Український кінорежисер і громадський діяч Олег Сенцов наголошує, що готовий підтримувати президента України Володимира Зеленського та нинішнє керівництво країни за рішення в інтересах народу, і відкрито критикувати за неправильні дії, передає Громадське.

“Я зовсім не “пряник” і можливо вже багатьом не подобаюся. Що вдієш. Але я завжди говорив і говоритиму те, що думаю. Я не прихильник ні пана Порошенка, ні пана Зеленського – я прихильник лише народу, поєднаного під назвою держави Україна”, – сказав він, виступаючи у середу на Форумі єдності у Маріуполі.

Сенцов зазначив, що якщо президент України Володимир Зеленський робитиме те, що Сенцов вважає правильним і потрібним народові України, він підтримуватиме президента.

“Якщо він робитиме те, що, на мою думку, шкодитиме або неправильно, я говоритиму про це відкрито та чесно”, – заявив він.

Сенцов вважає, що якщо керівництву України вдасться “припинити вогонь”, щоб не гинули українські солдати, вдасться повернути всіх українських полонених, то він скаже, що “у нас відмінне керівництво”.

“Якщо президент зможе зламати корумповану систему, що існує у країні, яка роз’їдає нашу країну зсередини, як іржа, я скажу, що у нас найкращий президент”, – додав він.

За словами режисера, якщо він побачить зраду інтересів країни, “зраду”, то “так і скаже”. “Якщо не президент зламає систему, а система зламає його – я не промовчу”, – наголосив він.

Сенцов також вважає, що з часом в Україні Революція гідності перетворилася у “контрреволюцію ненависті”. “Ми дуже агресивні один до одного, роздроблені, нетерпимі до будь-якої думки: ні, не ворогів, які там у Мордорі, а до сусідніх, близьким, у яких одна і та сама мета, навіть якщо ми трохи не сходимося у розумінні майбутнього України”, – пояснив він.

Сенцов вважає, що сила українців у тому, що вони різні, з різними точками зору, і це є запобіжником від встановлення у країні авторитетного режиму, але потрібно при цьому поважати один одного.

На закінчення свого виступу Сенцов зазначив, що визначає людей як “своїх” за відповіддю “Крим – це Україна” на запитання “Чий Крим?”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини