Порошенко закликав владу підписати звернення щодо членства України в НАТО (відео)

П’ятий президент записав звернення стосовно Плану дій щодо членства України в НАТО.

Відео оприлюднене на сторінці Петра Порошенка у Facebook, передає Еспресо.

“Не сумніваюся, що політико-дипломатичним шляхом ми відновимо територіальну цілісність країни. Але це не змінить агресивної природи північно-східної сусідки. Сталий мир та надійна безпека можливі лише, якщо Україна стане членом НАТО”, – сказав народний депутат.

Він зауважив, що за п’ять років у цьому питанні відбувся прогрес, про який одностайно говорили учасники Парламентської асамблеї НАТО, яка нещодавно відбулася у Лондоні.

“Коли так, сказав я їм у відповідь, то настав час надати Україні План дій щодо членства. До речі, ще 2008-го року Бухарестський Саміт вирішив, що Україна стане членом НАТО. І хоча тоді нам ПДЧ не надали, його перспективу зафіксували у фінальній резолюції. Одинадцять років тому нам казали, що ПДЧ не на часі. Бо влада тоді не мала консолідованої позиції. І у суспільстві був низький рівень підтримки. Тепер більшість українців – за членство в НАТО”, – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що офіційні представники Альянсу постійно наголошують, що двері НАТО для України відкриті.

“Давайте скажемо, що ми вже прийшли. Годі переминатися з ноги на ногу. Чому цей крок потрібно зробити саме зараз? Бо наступного місяця – саміт НАТО. “Європейська солідарність” свідома, що там рішення ще не буде. Не секрет, що деякі наші партнери йдуть вперед, озираючись назад… На неврівноважене російське керівництво. Їм знадобиться ще не один рік, щоб зібратися з духом і наважитись прийняти Україну до Альянсу. Але дискусію слід починати вже зараз”, – заявив голова партії “Європейська Солідарність”.

Він зауважив, що президент має поставити на порядок денний питання про ПДЧ, а парламент нового скликання має нагоду продемонструвати політичну волю щодо вступу України до Альянсу.

“Наша команда підготувала проект заяви Верховної Ради. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом з Президентом і Прем’єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції. Закликаю колег по Верховній Раді, – і хто у владі, і хто в опозиції, – підтримати нашу пропозицію вже наступного тижня”, – закликав Порошенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини