З’явився офіційний трейлер фільму про Голодомор “Ціна правди”

Історичний трилер “Ціна правди”, дотепер відомий як “Ґарет Джонс”, польської режисерки Аґнєшки Голланд створений міжнародною командою за підтримки Держкіно. У широкий український прокат фільм вийде 28 листопада.

“Незабаром відбудеться всеукраїнська прем’єра трейлера фільму. Презентуємо український постер стрічки “Ціна правди”, що розповідає історію молодого валлійського журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити та донести світові правду про злoчини сталінського режиму та Голодомор в Україні”, – ідеться в повідомленні, передає .

Фільм розповідає історію про те, як у 1933 році репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на “радянську утопію”, яка не має нічого спільного з реальністю. Ґарет, попри смeртельні пoгрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жoрстку цензуру, масові рeпресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману “Колгосп тварин” Джорджа Орвелла.

Права на показ картини вже придбали Північна Америка, Британія, Австралія і Нова Зеландія, скандинавські країни, Японія, Іспанія, Португалія, Греція, Середній Схід, країни колишньої Югославії, Болгарія та Індія.

Автор сценарію – Андреа Халупа. Продюсери – Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа.

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська.

Дистриб’ютори – MMD UA та FILM.UA Distribution.

Фільм “Ціна правди” – спільного виробництва Польщі (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute), України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно) та Великої Британії (Jones Boy Film). Зйомки фільму проходили в Україні, Польщі та Шотландії.

Промо-кампанія фільму в Україні базується на масштабному соціально-просвітницькому проєкті компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Ґарета Джонса в Україні і світі, та збереження пам’яті про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

До слова, історичний трилер «Ціна правди» переміг на кінофестивалі у Польщі та отримав головну нагороду фестивалю – «Золотих Левів».

Зазначається, що, окрім головної нагороди, спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн отримав художник-постановник стрічки Гжегож Піонтковскі отрима.

44-й Польський фестиваль художніх фільмів у Гдині тривав з 16 по 21 вересня. Він проводиться з 1974 року і є одним із найстаріших фестивалів у Європі. Основна увага на фестивалі приділяється найяскравішим польським кінопрем’єрам, захід супроводжується червоними доріжками і великою кількістю зірок польського кінематографа.

Джерело: Львів – місто натхнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини