“Це – реально перемога. Європарламент прийняв епохальну резолюцію” – Оксана Забужко

“Схоже, наші ЗМІ це пропустили, то я нагадаю, – 19 вересня Європарламент прийняв епохальну резолюцію: “Про важливість європейської пам’яті для майбутнього Європи” (текст тут)…”

Про це на своїй сторінці у Facebook написала українська письменниця Оксана Забужко:

“Через 74 рр. після закінчення Другої світової нарешті офіційно сказано довгозамовчувану (в кращому разі – крізь-зуби-мимрену) правду: що в розв’язанні ДСВ були рівно винні Третій Райх і СРСР – і що, на відміну від першого, злочини другого ще не отримали в європейській свідомості належної оцінки.

І це – реально перемога, так. (І наша також – не без нашої участи й здобута!)
3 роки тому в дні пам’яті жертв Бабиного Яру я писала, що в*ивство історичного Києва і в*ивство київського єврейства – нероздільні й нерозліпні, сплутані в один жахітно-кривавий клубок, і зрозуміти їх нарізно неможливо (пороблено “союзничками”, “в чотири руки”). Сьогодні про це можна говорити вголос уже на державному рівні. Бо Божі млини – вони все-таки мелють, хоч і повільно, і правду не залити навіть цегляною пульпою…
Мир вам, у*иті, що стали землею і попелом.
Ми не забудемо.”

Схоже, наші ЗМІ це пропустили, то я нагадаю, – 19 вересня Європарламент прийняв епохальну резолюцію: "Про важливість…

Gepostet von Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) am Sonntag, 29. September 2019

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини