“Стою біля фонтану Треві, малюю людей. Раптом чую російську мову: “Смотри, индуска рисует” – сестра Мустафи Наєма

Сестра українського журналіста Мустафи Наєма – Марієм розповіла на своїй сторінці у Facebook історію, яка трапилася з нею у Римі:

“Стою біля фонтану Треві, малюю людей (бо це головна визначна пам’ятка цього фонтану). Чую російський говір: “Дивись, індуска малює”. Думаю, ого, нічого собі ще хтось поруч малює, а потім до мене доходить, що про мене мова. Продовжую імітувати абсолютне нерозуміння російської мови, але краєм ока бачу молоду пару, яка продовжує мене обговорювати. І тут раптово дівчині прийшла в голову думка:

– Слухай, скажи їй щоб вона нас намалювала!!! На тлі фонтану!!

Хлопець трохи задумався, але ідея йому явно сподобалася. І ось він наближається до мене, з акцентом форм же ботом оф з харт (втім у мене не краще), і просить їх намалювати. Причому дуже наполегливо. Я, звісно, малювати не збираюся, тому що боюся що їх портрет буде схожий на картину Мати Уістлера, але руки містера Біна. Хлопець не відступав, дівчина за його плечима теж, а наполегливість поступово перетворювалася в хамство. Через кілька незручних хвилин, я не витримала і сказала:

– Okay, I will make a drawing of you. If you will answer one question.

– Єс, ват квешн.

– Чий Крим?

Побачивши спотворене від здивування обличчя, я побажала гарного дня і посміхнулася.

Індуска бл*н,

Слава Україні!”

Стою около фонтана Треви, рисую толпу (потому что это главная достопримечательность этого фонтана). Слышу русский говор:…

Gepostet von Mariam Naiem am Montag, 16. September 2019

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини