“Виро*ок!”: у Києві “накинулися” на нардепа через українську мову

У Києві, у приміщенні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, напали на народного депутата Олега Волошина від фракції “Опозиційна платформа – За життя”. Водночас біля будівлі трапилася сутичка в ході акцій прихильників і противників позбавлення ліцензії телеканалу “NewsOne”.

За інформацією Newsone, напад на депутата ВРУ скоїли противники каналу. Справа в тому, що від нардепа від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Вадима Рабіновича вимагали говорити українською мовою, а Волошин заявив, що Рада дозволила обранцям спілкуватися будь-якою мовою.

Словесна перепалка тривала в коридорі після того, як член Нацради оголосив перерву. Там хтось вигукнув: “Виродок!”

Як написала пресслужба поліції Києва, в результаті бійки біля будівлі Нацради в управління поліції доставили двох осіб.

“Інцидент трапився на вулиці Прорізній біля Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Один з активістів підійшов до чоловіка з плакатом і намагався його вирвати, а потім почалася бійка”, – йдеться в повідомленні.

Як розповів Hromadske головний редактор видання “Петро і Мазепа” Віктор Трегубов, правоохоронці затримали представника партії “Демократична сокира” Юрія Гудименка. Його відвезли до відділку поліції № 4 Шевченківського відділення Нацполіціі.

“Вони формулюють причину затримання як хуліганські дії. Виник конфлікт між Гудименком і ще одним із протестуючих. Іншого також затримали. Ми чекаємо під відділком поліції”, – сказав Трегубов.

Юрій Гудименко заломали після виступу на мирному зібранні. Відео Nastya Kaspruk

Gepostet von Taras Ratushnyy am Donnerstag, 5. September 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини