Львівський кадет став найкращим іноземним випускником британської Академії сухопутних військ

© British Embassy Kyiv

У Великій Британії український кадет Артем Бараненко отримав шаблю найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ в Сандгерсті.

© British Embassy Kyiv

Про це передає Zaxid.net.

Щороку відзнаку присуджують курсанту, який продемонстрував найвищі результати у навчанні та під час іспитів, інформує Посольство Великої Британії в Україні на своїй сторінці в Facebook.

Цьогоріч в академії навчались 33 офіцери, які представляли збройні сили 22-х різних країн, зокрема Афганістану, Албанії, Азербайджану, України та США.

На цьогорічній випускній церемонії були також присутні батьки Артема, які розділили з ним цей зворушливий момент і не приховували радості та гордості за сина.

© British Embassy Kyiv

Артем – кадет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та один із 15 українців, які навчались у Сандгерсті (Королівська академія приймає слухачів з України з 1997 року). Він став першим українцем, який удостоївся цієї високої відзнаки в стінах цього закладу.

© British Embassy Kyiv

Нагороду українцю вручав генерал-майор Пол Ненсон, командувач Королівської академії сухопутних військ Великої Британії та кавалер Ордену Британської Імперії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини