У «Слузі народу» немає єдності щодо зняття недоторканості з нардепів, – Давид Арахамія

Сам Арахамія виступає за те, щоб нардепів можна було притягувати до відповідальності за кримінальні порушення, але не за політичні висловлювання і рішення

Близько 15% майбутніх депутатів від «Слуги народу» не підтримують ідею зняття депутатської недоторканості з нардепів. Проте позиція фракції в цьому питанні буде жорстка. Про це повідомив ймовірний майбутній очільник фракції «Слуги народу» Давид Арахамія, передає Главком з посиланням на “Радіо НВ”.

Він розповів, що під час навчання у Трускавці деякі із тих членів партії, які підтримували закон про зняття депутатської недоторканості і підписували меморандум, вже говорять, що цей крок потрібно переглянути.

«Їх десь 15% серед мажоритарників. Серед списочників таких набагато менше. А мажоритарники кажуть: «Я ж мажоритарник, це мій округ, люди за мене проголосували. Чому я повинен бути підзвітний», – заявив Арахамія.

Сам Арахамія виступає за те, щоб нардепів можна було притягувати до відповідальності за кримінальні порушення, але не за політичні висловлювання і рішення – індемнітет.

Ймовірний майбутній голова фракції заявив, що позиція фракції у прийнятті закону про зняття депутатської недоторканості буде жорсткою, і цей закон парламент нового скликання буде переглядатися одним з найперших, як і закон про імпічмент президента.

«Ми всім обіцяли зняття недоторканності і імпічмент президента. Я вважаю, що це треба зробити якомога швидше», – заявив він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини