“Вже готові гнутися” – Ніцой розкритикувала регіональну російську

Письменницю Ларису Ніцой обурило, що дипломат Богдан Яременко заявив про потребу ввести регіональну російську мову.

“Виступає дипломат Яременко, член зе-команди і каже: я проти теми надання статусу російській мові регіональної, – ну, нормально так каже, і тут продовжує, – але давайте не забувати, що ми йдемо в ЄС і там їхні правила, тож перед нами можуть поставити це питання”, – прокоментувала вона у Facebook політичне ток-шоу “Право на владу”, пише Gazeta.ua.

“Як так вийшло, що Латвія, яка має 45% населення росіян, не утверджувала в себе регіональну російську мову – і треба ж таке, вступила в ЄС. Як країна величиною у 1,9 мільйони змогла відстояти своє право на свою мову без російської регіональної? А українські дипломати та інші політики при відсутності 45% в Україні росіян постійно розповідають про Хартію і про гіпотетично регіональну російську?” – написала вона.

Ніцой нагадала, що країни вступали до ЄС і не впроваджували регіональну російську.

“Може ще й тому, що ці народи, ці країни і ці дипломати навіть у думці не припускали, щоб мати в себе регіональну російську? На відміну від України. Ще ЄС нам нічого не каже, ще не нагинає нас, а ми вже малюємо гіпотетичні вимоги, і вже гіпотетично нагнулися і нагинаємо свій народ”, – заявила вона.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини