“Усі знають, чим це закінчиться!” Зеленський “вибухнув” через Кучму і Пінчука (відео)

Глава держави Володимир Зеленський не зміг стримати емоцій після запитання про роль олігарха Віктора Пінчука в поверненні свого тестя і другого президента України Леоніда Кучми до Мінського процесу.

Про це інформує Обозреватель.

Коли журналіст програми “Схеми” Михайло Ткач поцікавився, на яких умовах Пінчук погодився допомагати президенту вмовити Кучму очолити українську делегацію у Мінську, Зеленський “вибухнув”.

Нижче пропонуємо текст розмови між журналістом і президентом без змін:

– ​Чи просив Пінчук щось взамін за те, що він допомагав у перемовинах із Кучмою? Навіщо це Пінчуку? Він щось просив взамін? Його інтереси також у Росії.

– Всі знають, що ніхто у мене нічого не просить. Усі знають, чим це закінчиться.

– Тобто, Пінчук просто сидів поряд? І допомагав вмовляти Кучму?

– Так і є. Це правда.

– Які аргументи у нього були? Що це треба державі – і все.

– А які у нього можуть бути аргументи? Дякую, Михайле!

Зеленський також несподівано згадав, що саме робив 28 червня на території будинку відпочинку “Конча-Заспа” ДУС, де живе Кучма. На цій зустрічі, за словами журналістів, був присутній і Віктор Пінчук.

“Михайло, я зрозумів, про що ви. Це коли я сказав ДУСу, я хочу побачити всі підприємства, які в нас є. Хочу побачити на базі ДУСа, що з ними… До мене дійшов слух, що на різних землях, які належать державі, особисто керуються ДУСом – хтось там, скажімо так, якісь будиночки для себе зробив. Тому я хотів особисто перевірити. Знаєте, мені дають інформацію з приводу однієї чи іншої області, я читаю, вірю, але перевіряю. Тому мені надали інформацію – я поїхав перевіряти, що там є. Побачив”, – запевнив президент України (лексику залишаємо без змін. – Ред.).

За словами Зеленського, в “Конча-Заспу” він приїжджав лише з сім’єю. Зустріч із Кучмою та Пінчуком він заперечив.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини