У Львові відкривають першу ІТ-школу

У Львові з’явиться перша ІТ-школа Львова для учнів 5−11 класів. Заклад буде відрізнятися від інших загальноосвітніх шкіл, насамперед, своїми підходами до навчання, впровадженням міжнародного досвіду, акцентом на ІТ-предмети та іноземні мови.

Школярі вивчатимуть всі предмети, передбачені Міністерством освіти як обов’язкові, а також спеціалізовані ІТ-дисципліни. Школа вже отримала відповідну ліцензію. Про це пише Львів – місто натхнення.

За словами директора школи Михайла Заремби, сьогодні існує багато методів викладання, якими користуються вчителі в інших країнах, та у загальноосвітніх українських школах їх, здебільшого, не використовують. Тому ІТ-школа IT’S School стане тим закладом, який почне впроваджувати зміни в українську освіту.

Школа не просто використовує сучасні методи і підходи до навчання. Перш за все, тут прищеплюють учням загальнолюдські цінності – взаємоповагу, свободу самовираження, допомогу один одному та відповідальність.

Тут немає місця для бyлінгу: ніхто не сваритиме учня, якщо він пофарбує волосся у рожевий колір чи прийде на уроки з дредами. Вчитель не скаже школяру, що він неправильно мислить, лише через те, що його думка буде відрізнятися від думки інших. Наше завдання – слухати і чути один одного, дати дітям максимально свободи у своїх судженнях та виборі.

Переваги навчання у ІТ-школі:

  • Вивчення двох іноземних мов: обов’язкова англійська та іспанська або нiмецька — на вибiр.
    Вивчення ІТ-дисциплін: програмування, дизайн, мережі, створення ігор, сайтів, розробка мобільних додатків.
  • Особистісний розвиток (soft skills): психологія комунікації, ораторські навички, впевненість у собі, емоційний інтелект, критичне мислення.

 

  • Електронний щоденник та планшет замість підручників.
  • Домашнє завдання діти виконуватимуть в школі: вдома дитина буде більше часу проводити з батьками, відпочивати та приділяти час власному хобі.
  • Підготовка до ЗНО без репетиторів під час навчання.

 

  • Індивідуальний підхід: до ведення уроків залучатимуть вчителів та тьюторів. Також в IT’S School малокомплектні класи — до 16 учнів.
  • Гейміфікація та система мотивації школярів: дітей в навчальний процес залучатимуть шляхом гри.
    Секції, клуби та спільноти для розвитку: у школі кожен учень матиме змогу обрати для себе клуб чи секцію за власними уподобаннями.

IT’S School є проектом IT Step Academy, яка працює вже 20 років на українському ринку ІТ-освіти.

Директор IT Step Academy Олексій Шатєєв зазначає: «Сьогодні люди зрозуміли, що світ змінився, і старі підходи в освіті вже не працюють. Та державні заклади не настільки гнучкі чи швидкі, хоча і там намагаються провести реформи. У наш час дуже важливим є знання технологій. Тому що навіть такі, на перший погляд, гуманітарні спеціалізації, як маркетинг чи журналістика, все одно потребують знання технологій, оскільки перейшли в онлайн. Саме тому важливо ще зі школи готувати дітей до реалій сьогодення. Наші цінності в ІТ-школі — це відсутність будь-яких проявів бyлінгу, відповідальність, толерантність, взаємоповага, взаємопідтримка, свобода, яка не є синонімом вседозволеності».

Зараз ведеться активний запис на навчання. Цього року набір проводиться у 5-9 класи. Школа знаходиться за адресою: вул. Замарстинівська, 83а, у приміщенні IT Step Academy. Щодня з 9:00 до 19:00 працює консультаційний центр, де можна отримати всю інформацію про навчання. Також отримати консультацію можна за телефоном: (067) 557-87-06 або на сайті IT Step.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини