Не Винниками єдиними: ТОП-14 озер поблизу Львова

Літо – час, коли хочеться вирватись зі спекотного міста на природу, поплавати та позасмагати біля води. ZAXID.NET зробив підбірку озер та баз відпочинку у безпосередній близькості від Львова з актуальними на 2019 рік цінами.

Тут зібрана ключова інформація про те, як та де поплавати в озері в радіусі 50 км від Львова.

Озеро у Брюховичах

Відстань від центру Львова: 10 км. Графік роботи: 09:00 – 21:00.

У селищі Брюховичі під Львовом прямо посеред високих сосен розташовані три озера. Одне з них закрите для відвідувачів – там розводять рибу, інше – для риболовлі, а на третьому можна покупатись та позасмагати.

Брюховицькі озера з висоти пташиного польоту (фото OLX)
Брюховицькі озера з висоти пташиного польоту (фото OLX)

Як доїхати: Якщо їхати автомобілем, то з вул. Львівської біля популярної брюховицької «Чебуречної» треба повернути ліворуч на вул. Курортну, а через 250 м – праворуч на вул. Пляжну. Через кількасотметрів вхід на пляж. Зі Львова до Брюхович є три маршрутки: №8 та №22 (з пл. Св. Теодора), №144 (з зупинки на вул. Під Дубом біля школи №53). №8 та 22 зупиняються поблизу озера. А № 144 – біля залізничної станції «Брюховичі», від якої необхідно йти пішки близько 15 хвилин.

«Львівська Швейцарія»

Відстань від центру Львова: 13 км. Графік роботи: 10:00 – 21:00.

Відпочинковий комплекс «Львівська Швейцарія» розташований неподалік від Кільцевої дороги Львова біля виїзду з вул. Зеленої у селі Давидів Пустомитівського району. Тут є невеличкий готель, літнє кафе, альтанки та озеро серед лісу. Купальний сезон у комплексі починається 1 червня. Варто врахувати, що сюди категорично заборонено приїжджати із тваринами.

Озеро у «Львівській Швейцарії» (фото Afisha City)
Озеро у «Львівській Швейцарії» (фото Afisha City)

Альбатрос

Як доїхати: Автомобілем до «Львівської Швейцарії» їхати дуже зручно. Приблизно 10 хв від ТРЦ King Cros Leopolis, якщо зі Стрийської по Кільцевій у напрямку Києва. Також зручно із вул. Зеленої – треба виїхати на Кільцеву і проїхати 1,5 у напрямку Києва. Із громадського транспорту найкращий варіант – це маршрутка №160, яка курсує від вул. Шота Руставелі у Львові. На зупинці біля Кільцевої треба вийти і пішки пройти ще близько 2 км.

Озеро в Мурованому

Відстань від центру Львова: 14 км. Графік роботи: 10:00 – 21:00.

Озеро в селі Муроване розташоване недалеко від Галицького перехрестя. Пляж тут піщаний, глибина невелика. Відвідувачі можуть також орендувати мангал та альтанку.

Озеро у селі Муроване (фото «Львівського порталу»)
Озеро у селі Муроване (фото «Львівського порталу»)

Як доїхати: До цього озера зручно добиратися і машиною, і громадським транспортом, адже воно розташоване у безпосередній близькості до Львова, а саме до Галицького перехрестя. Машиною треба проїхати до кінця Мурованого і повернути праворуч. Зі Львова до Мурованого також їздить маршрутка №9. Її кінцева зупинка у Львові на автовокзалі на вул. Стрийській, маршрутка також проїжджає через центр міста.

«Гранд Резорт»

Відстань від центру Львова: 14 км. Графік роботи: цілодобово.

Неподалік від Львова у селі Басівка Пустомитівського району розташований готельний комплекс «Гранд Резорт» з готелем, котеджами та невеликим озером.

Озеро у готельному комплексі «Гранд Резорт» (фото IGOtoWorld.com)
Озеро у готельному комплексі «Гранд Резорт» (фото IGOtoWorld.com)

Як доїхати: Автомобілем зручніше добиратись із вул. Городоцької. По Кільцевій в напрямку Києва треба проїхати близько 3 км і повернути праворуч. Також можна доїхати приміською маршруткою №171, яка курсує від вул. Митрополита Андрея.

Озеро у Суховолі

Відстань від центру Львова: 15 км. Графік роботи: цілодобово

Мешканці Сухововолі Городоцького району своє озеро називають «Шутер», адже воно утворилося в результаті видобутку тут вапнякового каменю. Озеро є невеликим і неглибоким з невеликим піщаним пляжем.

Озеро «Шутер» у Суховолі (фото Vicarman)
Озеро «Шутер» у Суховолі (фото Vicarman)

Як доїхати: Автомобілем треба їхати з вул. Городоцької і за 4 км від виїзду з міста повернути праворуч на Суховолю. Через 2 км перед в’їздом у село, треба повернути ліворуч. До Суховолі зручно їхати і маршруткою №184, яка курсує від автостанції №2.

«Альбатрос»

Відстань від центру Львова: 16 км. Графік роботи: 08:00 – 23:00

База відпочинку «Альбатрос» розташована у селі Воля-Гомулецька Жовківського району. Тут є альтанки та пляж і можливість покупатися.

Як доїхати: Автомобілем до бази «Альбатрос» зручно їхати і з київської траси – треба повернути у Волю-Гомулецьку та проїхати у кнець села, і з Брюхович – біля «Чебуречної» треба повернути праворуч і їхати ще близько 3 км.

Ясниський кар’єр

Відстань від центру Львова: 19 км. Графік роботи: цілодобово. Сайту немає.

Піщаний кар’єр у селі Ясниська досі викорстовують для видобутку піску. Тому ніхто не може чітко сказати, яка тут максимсальна глибина і який рельєф дна. І попри те, що офіційно тут заборонено купатися, саме Ясниський кар’єр є одним з найпопулярніших місць літнього відпочинку львів’ян. Людей не зупиняє навіть погана слава цього місця через численні трагічні випадки.

Ясниський кар'єр
Озеро у Ясниському кар’єрі (фото Mapio.net)

Як доїхати: Автомобілем треба їхати через Брюховичі, минути село Бірки, і за кілька кілометрів повернути ліворуч на Ясниська. Кар’єр розташований у кінці села праворуч.

«Озерний Край»

Відстань від центру Львова: 20 км. Графік роботи: 09:00 – 21:00

База відпочинку «Озерний край» розташована у місті Пустомити. Тут є невеликий готель, альтанки, кілька озер з можливістю порибалити та покупатися.

Озерний Край
Озерний Край

Як доїхати: Якщо їхати автомобілем, то при в’їзді в Пустомити треба повернути праворуч на вул. Лісневицьку. Також доволі зручно їхати приміськими поїздами, адже база «Озерний край» розташована неподалік від залізничної станції «Пустомити». Окрім того можна доїхати і маршрутками: щопівгодини із пр. Червоної Калини автобусом №116, а кожні 10 хв автобусом №141 з автостанції №3 на вул. Петлюри.

«Бухта Вікінгів»

Відстань від центру Львова: 24 км. Графік роботи: 09:00 – 21:00.

База відпочинку «Бухта Вікінгів», що розташована у Старому Селі Пустомитівського району, це не тільки готель та ресторан, а й три озера, найбільше з яких має пляж з шезлонгами та парасольками.

Відпочинковий комплекс “Бухта Вікінгів”

Тут також є можливість орендувати альтанку з мангалом і дровами вартістю від 300 грн/день. Також тут є багато розваг: риболовля, оренда човнів та катамаранів, верхова їзда, тир та стендова стрільба, футбольний, волейбольний та баскетбольний майданчики, теніс на траві та настільний теніс, гойдалка висотою до 17 м та батут, оренда веломобілів, роликів та самокатів і багато іншого. Усі ціни можна подивитися за лінком.

Пляж у «Бухті Вікінгів» (фото з сайту «Бухти Вікінгів»)
Пляж у «Бухті Вікінгів» (фото з сайту «Бухти Вікінгів»)

Як доїхати: До «Бухти Вікінгів» зручніше їхати автомобілем. Рухаючись у напрямку Бібрки, треба проїхати поворот на Старе Село і приблизно за 5 км повернути праворуч. Можна також їхати будь-яким автобусом, який їде до Бібрки. Наближча зупинка «Відники». Від неї до бази треба пройтись пішки близько 1,5 км.

«Edem Resort Medikal&SPA»

Відстань від центру Львова: 34 км. Графік роботи: 10:00 – 20:00.

Готель «Edem Resort Medikal&SPA» розташований у селі Стрілки Перемишлянського району. Окрім готелю тут є озеро, на яке можна приїхати без ночівлі. Також на території комплексу є багато розваг.

Edem Resort Medical & SPA 
Edem Resort Medical & SPA

Варто зазначити, що дітям до 14 років вхід на територію готелю заборонений. Також важливо те, що комплекс позиціонує себе як оздоровчий, тому курити тут можна лише у спеціально відведених місцях. На території комплексу немає можливості орендувати альтанку та мангал. Натомість адміністрація пропонує відвідати ресторан або бар.

Edem Resort Medical & SPA 

Як доїхати: Якщо їхати автомобілем, то у Стрілках треба повернути ліворуч і їхати близько 10 хв. Також до Стрілок можна доїхати маршруткою, яка курсує з автостанції №5 на вул. Зеленій до Перемишлян. Від зупинки до комеплексу пішки треба буде йти трохи більше 2 км.

Озеро на базі відпочинку «Верещиця»

Відстань від центру Львова: 38 км. Графік роботи: 10:00 – 22:00.

База відпочинку «Верещиця» розташована у Яворівському національному природному парку. Тут є ліс, озеро з піщаним пляжем та альтанки і столики.

Зона відпочинку "Верещиця"
Зона відпочинку “Верещиця”

Як доїхати: Якщо їхати автомобілем, то треба минути Івано-Франкове, через 6 км повернути праворуч і їхати ще близько 7 км. Також з інтервалом 40-50 хв до Верещиці з автостанції №4, що біля Янівського кладовища, їздить маршрутка.

«Чарівна долина»

Відстань до центру Львова: 40 км. Графік роботи: 10:00 – 22:00.

Одне з озер відпочинкового комплексу «Чарівна долина» (Instagram charivna_dolyna)
Одне з озер відпочинкового комплексу «Чарівна долина» (Instagram charivna_dolyna)

Відпочинковий комплекс «Чарівна долина» розташований за Городком. Тут є котеджі та чотири озера посеред лісу, у яких можна покупатися та порибалити. Також тут є майданчик для мінігольфу та пляжного волейболу, штучне футбольне поле, тенісний корт і мотузковий парк.

“Чарівна долина”

Як доїхати: Якщо їхати автомобілем, то рухатись треба у Мостиському напрямку і в селі Родатичі повернути ліворуч. Їхати також можна маршрутками Львів – Родатичі, Львів – Мостиська. Усі вони курсують від автостанції «Західної» на вул. Городоцькій.

Озеро «Байкал» («Задорожнє»)

Відстань від центру Львова: 43 км. Графік роботи: 09:00 – 22:00.

Озеро «Байкал» більш відоме також як «Задорожнє» (від назви найближчої залізничної станції). Озеро – це колишній Дроговижський кар’єр, який раптово затопило у 1974 році. Воно розташоване у селі Дроговиж Миколаївського району. Частину берегу обгородили парканами, але тут є доволі великий пляж.

Пляж озера «Байкал» (фото з Facebook-сторінки адміністрації озера)
Пляж озера «Байкал» (фото з Facebook-сторінки адміністрації озера)

Як доїхати: Автомобілем зі Львова до озера можна заїхати за 40-50 хв. Не доїжджаючи до Миколаєва треба повернути в село Дроговиж, далі проїхати прямо і перед залізничним переїздом повернути праворуч. Але не виключено, що проїзд до озера на вихідних буде ускладнений через велику кількість автомобілів. Також на озеро можна їхати електричками сполученням Львів – Трускавець, Львів – Лавочне та Львів – Моршин.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини