Львівський авіаційно-ремонтний завод поставив на крило майже 30 літаків (фото)

Вперше за останні роки Львівський державний авіаційно-ремонтний завод, який входить до складу ДК «Укроборонпром» поставив на крило майже три десятки літаків.

Про це під час свого візиту на завод сказав міністр оборони України Степан Полторак – пише Дивись.info

«Я хотів би сьогодні подякувати людям, які працюють на Львівському авіаційно-ремонтному заводі, легендарному заводі, де багато років ремонтувалася та модернізувалася авіація окремих зразків, авіація Збройних Сил України. І в час, коли Росія розпочала агресію проти України, 2014 року, завод зробив дуже багато кроків уперед у своєму розвитку. Вперше за ці роки ви поставили на крило майже 30 літаків. Частково відремонтували, частково провели модернізацію», – сказав Степан Полторак.

Він зазначив, що це величезна праця кожного, хто трудиться на цьому заводі.

«Я сьогодні тут з вами, щоби подякувати і зазначити, що ми не тільки ремонтуємо наші літаки, ми навчилися проводити модернізацію за рахунок наших комплектуючих. Це дуже важливий елемент у підвищенні бойових спроможностей Військово-повітряних сил, і сьогодні завод працює саме в такому режимі – ремонт і модернізація за рахунок комплектуючих, які виробляються на підприємства України», – наголосив міністр.

Степан Полторак заявив, що є домовленість із партнерами, і вона вже фактично вийшла на фінішну пряму, щоби на базі ЛДАРЗ проводилася повна модернізація літаків типу «Мі».

«Є попередня домовленість і ми зараз працюємо над тим, щоб до кінця визначитися із пріоритетами, з необхідним виконанням робіт щодо модернізації і спочатку наступного року приступимо до цієї роботи. В мене жодного сумніву у цьому немає. Для Збройних Сил це є важливим елементом, тому що у нас було декілька проблемних питань спочатку війни: повітря і системи управління», – зазначив міністр.

Він додав, що підприємства Львова, зокрема Львівський державний авіаційно-ремонтний завод, буде мати величезну роботу найближчим часом.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини