13 найкращих ресторанів Львова за версією рестораторів та експертів

П’ятий рік журнал НВ складає рейтинг 100 найкращих ресторанів України. Цей список – результат голосування 50 рестораторів та інших експертів. Всі вони не мають права голосувати за свої заклади, але можуть підтримати ресторан конкурента.

На відміну від рейтингів Trip Advisor, де голосують звичайні відвідувачі, і де на вершині списку в кожному місті світу опиняються демократичні, але не завжди найкращі заклади, цей рейтинг складається із топ-закладів країни за якістю їжі та обслуговування незалежно від їх цінової політики. Іншими словами, це рейтинг від поціновувачів і знавців.

Лідером з найкращих ресторанів є Київ. У столиці найкращими визнали 47 закладів. За ним так само традиційно йдуть Одеса і Львів – вони делегували в першу сотню 14 і 13 закладів.

У цей список потрапили аж 13 закладів Львова. Пропонуємо ознайомитись з кожним із них.

1. Amadeus

Адреса: пл. Кафедральна, 7

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська

© style.nv.ua

Цей заклад припаде до смаку тим, хто втомився від галасливих ресторанів і шукає елегантне спокійне місце для трапези. Меню багате на класичні рецепти з усіх куточків Європи – від іспанської паельї до англійського стріт-фуду fish & chips.

2. Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Фото: Ресторан Mons Pius / Facebook

Все меню закладу збудовано навколо соковитого м’яса та свіжого пива. Стейки тут доводять до досконалості в печі за температури 300 градусів, а з приправ використовують тільки сіль. Містичної атмосфери вечері додадуть стіни історичної будівлі, в якій розмістився ресторан. Відвідувачі обов’язково помітять вітраж – творіння художника Яна Генрика Розена.

3. Tante Sophie

Адреса: вул. Друкарська, 6а

Середній чек: 450 грн

Кухня: французька


Фото: Tante Sophie / Facebook

За синіми дверима на одній із львівських вуличок із бруківкою відвідувачам пропонують переміститися у Прованс. Тут подають равликів під різними соусами, жаб’ячі лапки і фірмові страви від шефа – томатний суп із морепродуктами, террін із фуа-гра, грушевий татен і горіхове парфе.

4. Голодний Микола

Адреса: вул. Стрийська, 352

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська


Фото: Голодний Микола / Hungry Nicholas / Facebook

“Для нас кожен Микола – святий”, – запевняють господарі цього ресторану. Тому всіх, хто має ім’я Микола або Николай, тут пригощають пивом, лимонадом або самогоном. Заклад має власну броварню, пекарню, дитячий майданчик і ставок. Із нього кожен гість може виловити живу форель, яку одразу для нього приготують.

5. Ґвара ресторація

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 32

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна


Фото: Ґвара ресторація – Gwara restauracja / Facebook

Новий заклад в історичному центрі Львова відомий локальною кухнею – його меню допомагала створювати гастроблогер Пані Стефа (Маріанна Душар). Знавці рекомендують замовити яворівський пиріг із гречки і картоплі, а також тушковані яловичі шлуночки – флячки. На особливу увагу заслуговує широкий вибір авторських сирів і локальних вин.

6. Дуже висока кухня

Адреса: пл. Ринок, 14

Середній чек: 400 грн

Кухня: авторська


Фото: Дуже висока кухня / Facebook

Одне з останніх відкриттів мережі концептуальних львівських ресторанів !FEST здивує незвичайним форматом – тут немає ні меню, ні офіціантів. Зате свої найсміливіші кулінарні фантазії можна озвучити кухареві, і він приготує саме ту страву, яку просить відвідувач. Ціна буде залежати від бажаних інгредієнтів, розміру порції та способу приготування.

7. Корки та крихти

Адреса: вул. Лесі Українки, 27

Середній чек: 300 грн

Кухня: італійська, іспанська


Фото: Корки та крихти / Facebook

Фішкою ресторану вважаються фірмові безлімітні сніданки, які тривають до самого вечора. Заплативши один раз й обравши одну з ранкових тарілок, сирниками з овочами і фруктами можна ласувати скільки завгодно. Також заклад пригощає келихом вина й устрицею всіх любителів свіжої пасти й особливих страв.

8. Кумпель

Адреса: вул. Володимира Винниченка, 6, просп. В’ячеслава Чорновола, 2б

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна


Фото: Ресторан-пивоварня Кумпель

Як і личить справжньому пивному ресторану, тут панує легка атмосфера хуліганства, а крафтове пиво всіляких сортів ллється рікою цілодобово. Завсідники рекомендують замовити справжні галицькі карманадлі (відбивні котлети в паніровці) й андрути (вафельні тортики з солодкими начинками).

9. Реберня під Арсеналом

Адреса: вул. Підвальна, 5

Середній чек: 400 грн

Кухня: гриль-бар


Фото: Реберної під Арсеналом

Соковиті реберця і нічого зайвого – така концепція закладу. Під зайвим маються на увазі навіть столові прибори, а це значить, що їсти м’ясо доведеться руками. Відвідувачам для цих цілей видають паперову скатертину і спеціальні одноразові жакети. Ще більшою брутальності трапезі надає середньовічний декор.

10. Ресторація Бачевських

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна


Фото: Ресторація Бачевських / Facebook

Заклад славиться як вишукане місце серед львів’ян завдяки незвичайній подачі страв традиційної галицької кухні і відмінному смаку кухаря. Також ідейні натхненники ресторану намагаються відродити в його стінах традицію львівського кабаре, тому щомісяця тут показують постановку Kumpel ze Lwowa польського режисера Славоміра Говіна.

11. Театр пива Правда

Адреса: пл. Ринок, 32

Середній чек: 300 грн

Кухня: ресторан-пивоварня


Фото: Театр пива «Правда» / Pravda Beer Theatre / Facebook

Важко знайти любителя пива, який не чув би про цей заклад. Пиво тут зведено в культ, і варять його безпосередньо на очах у відвідувачів. Пивовари експериментують зі смаками та інгредієнтами, тому в меню разом із класичними авторськими сортами завжди можна знайти цікаві сезонні позиції.

12. Трапезна Ідей

Адреса: вул. Валова, 18а

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна


Фото: Трапезна Ідей / Facebook

Заклад із таємничим монастирським антуражем пропонує гостям традиційну галицьку кухню. Відвідувачі їдять за масивними дубовими столами під музику початку ХХ століття. Творці ресторану запевняють, що в залі витає атмосфера натхнення.

13. Чорний кіт

Адреса: вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, українська


Фото: Ресторан-паб “Чорний кіт” / Facebook

Тут панує розслаблена атмосфера справжнього британського пабу, а подають ситні м’ясні страви. Різні варіації гарячих сковорідок, домашньої піци, фірмових ковбасок і свіжоспеченого хліба доповнить келих холодного пива.

Джерело: Львів – місто натхнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини