Львів’ян запрошують на IX “Фестиваль писанок”

З 19 квітня по 5 травня, у Львові, на площі Музейній проходитиме IX щорічний «Фестиваль Писанок».

«Фестиваль Писанок» – це подія, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний Великодній символ, але й як Art-об’єкт.

Процес виготовлення писанок завжди був особливим для українців. Розпочинали писати писанки з другої половини Великоднього посту, в основному, жінки. Розписували Великодні яйця переважно на самоті, бо вважали, що саме тоді писанка вийде особливо гарною.

Сьогодні ж, писанки розписують всією сім’єю. Такий своєрідний обряд є гарною нагодою зібратись разом та по-особливому підготуватись до величного свята Воскресіння.

Організатори “Фестивалю Писанок” радо запрошують на спільні майстер-класи, які проходитимуть у Львівській Свічковій Мануфактурі. Для Вас підготована цікава програма, протягом якої будуть представлені близько 50-ти особливих писанкових art-об’єкти.

Також у рамках Фестивалю Писанок діє благодійний проект «Добра Справа», у рамках якого збирають кошти для тих, хто справді цього потребує. Цьогоріч зібрані кошти буде передано на операційну для ЛОР відділення КНП «ОХМАТДИТ». У 2018 році понад 43 тисячі гривень передано на потреби ОХМАТДИТу.

Майстер-класи у Львівській свічковій мануфактурі
• 20-21 квітня — виготовлення свічок-писанок та канделябрових свічок.

Майстер-класи будуть відбуватися щогодини з 12:00 до 17:00. Вартість — від 200 гривень з особи. Запис та деталі за телефонами: 097 555 11 13 та 032 235 42 27.

• 24 квітня о 18:00 відбудеться майстер-клас з розпису писанок з майстринею Оксаною Наконечною.

Вартість: 150 грн/особа, у вартість входять витратні матеріали для створення одного виробу. Діти до 10 років у супроводі дорослих.

Частина коштів від вартості кожного майстер-класу для однієї особи буде передано на «Добру справу». Деталі за номером: 050 430-90-29

Джерело: Львів – місто натхнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини