Львів’янам нагадують про заборону білити бордюри та дерева

У Львові заборонено білити бордюри та дерева, і всі комунальні служби про це поінформовані.

Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

За її словами, щочетверга відбувають наради з начальниками відділів житлового господарства, і кожен керівник ЛКП у Львові знає про цю заборону.

«Білити можна лише фруктові дерева. Напевно, тополі, липи, осики раніше, за радянських часів, білили для краси, але від цього немає ніякої користі. Щодо бордюрів, то їхня побілка не передбачена чинними правилами благоустрою. Крім цього, це шкодить довкіллю, оскільки вода, дощ змивають це вапно у землю», — говорить вона.

Ірина Маруняк каже, якщо мешканці зауважують, що десь у місті побілили дерева чи бордюри, — потрібно звертатися у департамент житлового господарства та інфраструктури, зокрема в управління житлового господарства, або на Гарячу лінію Львова, аби на такі випадки реагували у міській раді.

Управління житлового господарства розташоване у Львівській міській раді (пл. Ринок, 1) у кабінеті №341. Телефон: +38 (032) 297-58-87; e-mail: [email protected].

Гаряча лінія Львова приймає звернення за безкоштовним телефоном 15-80, у Facebook або через мобільний додаток (доступний для Android). Крім того, кожне комунальне підприємство Львова має свою Гарячу лінію, номери телефонів можна переглянути за посиланням.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини