“Зеленський – ідеальний кандидат! Частина людей після цього посту відпишеться від мене…” – психолог

Анна Римаренко
Анна Римаренко

Психолог та  PlusSize модель Анна Римаренко пояснила, чому вона вважає Володимира Зеленського ідеальним кандидатом у Президенти.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Зеленський – ідеальний кандидат!

Довго виношувала цей пост. Швидше за все, від мене після нього частина людей відпишеться, але що вже.

Отже, чому я вважаю Зеленського ідеальним кандидатом в Президенти?

Громадськість все вимагає конкретики: яка буде політика по відношенню до Росії, НАТО, ЄС. Хто буде на ключових постах в ЗСУ, СБУ і т.д. Але конкретики, швидше за все, не буде.

Він створив образ, який кожен з нас може населити власними проекціями.

Це як виходити заміж, знаючи про нареченого що “він хороший і обіцяв, що ми будемо жити щасливо!”. Тільки для Маші щасливо – це багато подорожувати і витрачати гроші на активний спорт, для Наташі – народити 3-4 дитинчати і ростити їх будинку, а чоловік буде забезпечувати, для Насті – будувати кар’єру з підтримкою чоловіка. А конкретний Коля взагалі вважає щасливими поліаморні відносини. Але щоб це з’ясувати, потрібно це все обговорити: хто в сім’ї буде працювати, а хто – сидіти з дітьми? Як будемо розподіляти сімейний бюджет? Скільки дітей хочемо? Шлюб відкритий або закритий? Загалом, нудьга, ніякої романтики. Набагато цікавіше фантазувати про принца і щасливого життя з ним після того, як він тебе лайкнув на ФБ.

І ось Зеленський так само. Те, що немає ніякої конкретики – його перевага.
Це дозволяє підприємцям фантазувати про низькі податки, дерегуляцію та відкриті ринки.

А інфантильним про посібники, низькі тарифи, субсидії та інше “на тобі грошики, ти ж хочеш”. Хоча ніхто нікому нічого не обіцяв.

Це дозволяє патріотам вважати, що курс на підтримку української мови, кіно, музики і тд збережеться. А совкомечтателям – що вони повернутися в обійми россіюшкі, до улюблених серіалів і Кіркоровим.

Хоча ніхто нікому нічого не обіцяв.

Втомлені від війни диванні воїни переконані, що війна, звичайно ж, відразу припиниться 22 квітня.

А реальні вояки – що вони нарешті дотиснуть і знищать останнього бурят.
Хоча, знову ж таки, ну ви зрозуміли.

Виходить, що образ Зеленського, як пиріжок, кожен наповнив власної начинкою. Буквально вигодував своїми мріями. І спроби закликати до розуму – сприймаються, як спроби розтоптати мрію. Ще нічого хорошого він не зробив з нафантазованого, але воно вже присвоєно.

Це як намрієте любов, трьох діточок і весілля мрії, а принц взяв і злився після другого побачення. Дуже боляче і прикро.

Саме тому реальні фейли типу підроблених аналізів сприймаються як “навіщо ти мені це говориш, він хороший, я вірю в любов!” – коли подружка нагадує, що принц твій вже три рази в тебе грошей займав і не повертав, його мама тебе ненавидить, а ще він напивається до недбалого стану при спільних друзів.

Як психолог – я плескаю у долоні творцям ідеального контейнера для проекцій.
Як людина і патріот – не вилажу з фейспалм.

Думайте.

АПД: До речі, саме тому я не відчуваю неприязні і не допускаю для себе можливим вважати прихильників Зеленського “бидлом”, “придурками” і тд. Всі ми колись мріяли про щось. А вміти відокремити фантазії від реальності – далеко не так легко. Особливо, коли граєш проти профі.

Я навіть співчуваю – не зарозуміло, а по-людськи, бо крах фантазій це завжди дуже боляче.”

Алла Гунченко для Україна Неймовірна

Редакція може не поділяти думку авторів. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини