Львівський університет увійшов до трійки лідерів в Україні за науковими досягненнями

До першої десятки рейтингу ввійшли одразу два виші Львова.

Інформаційний ресурс Scopus.org.ua опублікував новий рейтинг університетів України за показниками наукової діяльності, пише Твоє місто

Результати дослідження базуються на показниках реєстру даних Scopus, яку використовують для відстеження цитованості наукових статей, що публікують навчальні заклади або їхні співробітники.

Згідно з даними рейтингу, Львівський національний університет імені Івана Франка, як і торік, посів третє місце з індексом цитованості наукових робіт (індекс Гірша) 60 пунктів.

На восьму сходинку піднявся Національний університет «Львівська політехніка» і має 42 пункти за індексом Гірша. Як і торік, 11 місце рейтингу посів Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, який отримав 39 пунктів.

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького опустився на 37 місце у рейтингу. Із 143 одразу на 80 місце піднявся торговельно-економічний університет, а Львівський державний університет фізичної культури опустився на 83. На 90 місці опинився Львівський університет безпеки життєдіяльності, на 117 — аграрний університет. На 156 місце потрапив університет економіки і туризму, а 159 місце посів університет бізнесу і права.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини