Природа бере своє: у Львові показали як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище зараз

У мережі Інтернет опублікували відео, де показали як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище зараз з висоти.

На відео видно, як полігон помаленько заростає зеленню. У осінню пору це виглядає особливо красиво на фоні заходу сонця.

“Навіть сміттєзвалище може бути красивим. Уже два роки воно закрите і природа поволі починає відвойовувати цю територію”, – йдеться в описі до відео.

Як повідомляв портал Твоє Місто, на Грибовицькому сміттєзвалищі виконані всі першочергові заходи для проведення рекультивізації полігону.

«Першим завданням було зробити якісну дамбу, другим – утилізувати фільтрати. Наразі активно очищається до 250 куб. м фільтратів на добу, це знижує тиск на дамбу. Також будується друга дамба, аби в окремих ділянках зсуву дощові води та фільтрати не потрапляли в ґрунт, і відвід для дощової води», – сказав заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак..

Вартість всіх робіт становила 36,7 млн грн. За словами Сергія Бабака, найближчим часом на полігоні планують поставити дві станції для очистки фільтратів по 150 куб. м. Як кажуть на полігоні, тут було приблизно 100 000 куб. м фільтратів, значну частину з яких вже викачали.

«До кінця року плануємо провести конкурс і отримати необхідне обладнання. Також на тілі полігону є близько 15-ти свердловин, за допомогою яких мають оцінити, скільки біогазу є на полігоні. У планах – оголосити конкурс на використання біогазу полігону та вироблення з нього електроенергії», – пояснює він.

Як повідомив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, тендер на рекультивацію сміттєзвалища Європейський банк реконструкції і розвитку оголосить у листопаді.

«На початку листопада очікуємо фінального рішення ЄБРР щодо тендеру. Це буде міжнародний тендер, з великою кількістю західних компаній. Проект зараз є на експертизі, а вже з наступного року почнемо рекультивацію полігону», – каже він.

Джерело: Львів – місто тахнення

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини