Відомий письменник пояснив, чому російська мова в Україні ніколи не стане другою державною

Український письменник російського походження, журналіст, кіносценарист Андрій Курков пояснив, що російська мова в Україні має мати статус мови національної меншини і не інакше.

«Прийняти російську мову з її академічним центром в Москві як другу державну – це прийняти Москву як другу столицю. Я категорично проти», – заявив український письменник Андрій Курков, – повідомляє «5 канал».

На його думку, книга – це такий же засіб ідеологічної боротьби, як і мова. Цим скористався Кремль у пропаганді «руского міра» в Криму і на Донбасі.

Однак і поки окупований Крим, і Донбас повернуться в Україну, впевнений Курков.

«Крим відріжеться від Росії рано чи пізно. І я думаю, що це буде угода за допомогою ООН про надання Криму формальної незалежності і надання йому 20-30 років на те, щоби привести до ладу всі нелегальні документи, які підписані там з 14-го року, з моменту анексії. Донбас швидше повернеться», – сказав Андрій Курков.

Говорив письменник і про причини війни на Донбасі, і про те, як змінюється ситуація з державною політикою України на звільнених територіях Донбасу, і про те, чи слід обмежувати в Україні російські книжки та чимало іншого.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини