У Львові можуть створити обсерваторію, амфітеатр і школу самооборони

Візуалізація амфітеатру у Парку культури

Найцікавіші проекти громадського бюджету Львова, які можуть втілити коштом міста

У суботу, 15 вересня, закінчується термін подання проектів на громадський бюджет Львова. Близько сотні львів’ян уже зареєстрували свої проекти, у яких пропонують облаштовувати громадські простори, створити шкільну обсерваторію, хореографічний зал, школу самооборони, придбати обладнання для кількох міських лікарень та ін. Про це інформує ZAXID.net.

У 2018 році у місті втретє проводять конкурс громадських проектів. Ймовірно, що цьогоріч буде зафіксована найменша кількість поданих проектів. У попередні роки було подано 200-300 проектів, а наразі їх зареєстрували близько 120.

Левова частка поданих проектів є освітніми (стосуються покращення територій навчальних закладів) та малими (для реалізації одного проекту потрібно не більше 500 тис. грн). Переможців, як і у попередні роки, обиратимуть голосуванням, яке відбуватиметься з 1 до 15 листопада. Кожна людина може проголосувати за один малий та один великий проект (фінансування до 3 млн грн).

Школа самооборони та єдиноборств у Винниках

На вул. Винна Гора, 5г у Винниках місцеві хочуть облаштували школу єдиноборств та самооборони для дівчат та хлопців. Автор громадського проекту Остап Готь вказує, що у приміщенні площею 100 м2 хочуть проводити заняття для різних вікових груп у секціях боротьби, самбо, карате, айкідо, а також навчати технікам самооборони.

Кошторис проекту майже 500 тис. грн. За ці кошти у приміщенні хочуть зробити ремонт та закупити спортивний інвентар.

Пригодницьке містечко у Парку культури

Голова львівського осередку Пласту Матвій Дух подав на громадський бюджет проект розбудови пригодницького містечка у Парку культури. Торік за кошти «Громади в дії» Пласт встановив перші елементи пригодницького містечка: вхідну браму, лазанку, доріжку з пеньків. У проекті вказано, що за майже 500 тис. грн тут хочуть продовжити облаштування пригодницького містечка та встановити амфітеатр, драбинку, столики та інші об’єкти з екологічних матеріалів.

«Лазанки, канатна переправа, тарзанка, драбини, павутина і ще багато іншого – наше містечко спроектоване власне для пригод, ігор та майже безпечного екстріму. Також проект передбачає амфітеатр для освітньої програми. Там проводитимуться майстер-класи, діти зможуть навчитись акторської майстерності, виступів перед публікою тощо», – йдеться в описі проекту.

Міжшкільна міська обсерваторія

Колектив школи східних мов та єдиноборств «Будокан», що на вул. Володимира Шухевича у центрі Львова, висунув на громадський бюджет проект облаштування на базі школи обсерваторії. Практично за 500 тис. грн автори проекту пропонують придбати телескоп, встановити розсувну систему даху, провести необхідні ремонтні роботи.

У описі проекту вказано, що доступ до обсерваторії матимуть не лише учні та працівники школи «Будокан», а й молоді науковці та представники інших міських шкіл.

Апаратура для ЦТДЮГ

Надія Коровій подала проект закупівлі обладнання для Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, що на вул. Анатолія Вахнянина. Вартість реалізації проекту становить 450 тис. грн.

«Із 1984 року концертна апаратура не мінялась і застаріла так, що колективи не можуть повноцінно виступати на рідній сцені, звучання не якісне. Нова концертна апаратура дасть можливість дітям повноцінно займатися, професійніше виступати, ще краще проводити культурні заходи на сцені центру творчості», – йдеться в описі проекту.

Палата інтенсивної терапії для новонароджених

Депутат Львівської міськради від БПП Віталій Свіщов висунув проект закупівлі обладнання для палати інтенсивної терапії для новонароджених дітей у пологовому відділенні 3-ї міської клінічної лікарні.

Майже за 3 млн грн автор проекту планує придбати інфрачервоні обігрівачі для новонароджених, дихальний реаніматор, дихальний апарат та ін. Метою проекту є покращити якість надання допомоги новонародженим.

На громадський бюджет подали ще кілька проектів на медичну тематику. Зокрема, заступниця головного лікаря 4-ї міської лікарні Ірина Ометюх пропонує придбати рентгенодіагностичну систему для лікарні. Її зможуть використовувати для діагностики кісток і суглобів, грудної клітки та ін. Вартість реалізації проекту майже 3 млн грн.

Ще один медичний проект стосується модернізації кисневої системи для реанімації новонароджених. На закупівлю необхідного обладнання, згідно з поданим проектом, треба приблизно 500 тис. грн.

Підземні контейнери для сміття на Левандівці

Іван Савицький пропонує встановити два підземні контейнери для збору сміття на вул. Повітряній, що на Левандівці. На його думку, встановлення підземних контейнерів допоможе позбавитись від неприємного запаху, а також птахи і безпритульні тварини не матимуть доступу до сміття. Вказано, що вартість реалізації проекту становить приблизно 800 тис. грн.

Хореографічний зал у школі №70

У школі №70, що на вул. Кривчицька Дорога, хочуть проводити уроки хореографії. Для цього директорка школи подала на громадський бюджет проект обладнання залу для проведення занять з танців, а також репетицій театрального гуртка.

На закупівлю необхідного обладнання та пристосування приміщення під зал, за підрахунками автора проекту, директорки школи Марти Боротюк, необхідно 490 тис. грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини