Львів визнали найспортивнішим містом України

Таким статусом місто нагородили в Асоціації спортивних журналістів України.

Львів став найспортивнішим містом України. Відповідний статус місто отримало від Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ). Про це повідомляє Zaxid.net.

АСЖУ регулярно підбиває підсумки року та обирає найкращі спортивні видання, проекти, акції тощо. Серед переможців за 2017 рік, які відзначила спілка, статус «найспортивнішого міста» отримав Львів.

«Це одна з наших найпрестижніших номінацій. Її визначають спортивні журналісти з усієї країни і не тільки – наші закордонні колеги також голосують. Місто-переможець визначається наступним чином: люди бувають у місті, зіштовхуються з тим, що там робиться по спорту, як відбуваються змагання, як працюють журналісти тощо. Все це складається разом, журналісти висловлюють свою точку зору. Далі їхні пропозиції надходять до журі, яке колегіально обирає переможців», – сказав президент АСЖУ Михайло Волобуєв.

На перемогу Львова, зокрема, вплинуло успішне проведення чемпіонату України з боксу, який відбувся у листопаді 2017 року. Всього до спілки входить близько 600 журналістів. Також, як пояснив голова АСЖУ, у голосуванні беруть участь люди, що офіційно не входять до спілки, але є спортивними журналістами – тож, загалом, голосує до 800 осіб. Урочисте нагородження відбудеться 28 березня у Києві.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини