38 фактів, що знає про Вас Facebook, навіть якщо його у Вас немає

Facebook може відслідковувати ваші рухи онлайн, навіть якщо ви ніколи не відвідували сайт цієї соціальної мережі.

Про те, що найбільша соціальна мережа у світі створює секретні файли про діяльність мільярдів людей, пише The Daily Mail.

Компанія Марка Цукенберга запевняє, що використовує цю інформацію для цільвої реклами та формування контенту, який будується на наших вподобаннях, а також задля забезпечення безпеки.

Власники аккаунтів у Facebook можуть завантажити копію файлу, у якому зібрана вся інформація про них, але конфіденційність користувачів, які відстежується третіми особами, наразі під питанням.

Це означає, що існує тільки один шлях побачити, якою інформацією володіє Facebook, – створити власний аккаунт.

Так, отримати доступ до файлу з вашими даними у Facebook можна зайшовши у “Налаштування” і далі натиснувши “Завантажити копію ваших даних з Facebook”.

Отримати доступ до файлу з вашими даними у Facebook можна зайшовши у “Налаштування”

Репортер New Zealand Herald Нік Вігам вирішив протестувати, що Facebook знає про нього, та був здивований результатом.

У 2010 році компанія Facebook стала першою соціальною мережею, яка надала користувачам можливість завантажувати файли, що містять свою особисту історію, на сервісі.

Серед інформації, зібраної компанією на репортера, був мобільний запис старого відео з його мамою, яка обіймала Вігама у перший його день у школі.

Він також наткнувся на відскановані копії договорів оренди, рахунки за його домашні послуги, знімки банківських переказів, а також більш банальні журнали чатів та іншу історію сайту.

Що про вас знає Facebook.

Для своєї роботи Facebook використовує дані, зібрані від 1,4 мільярда активних користувачів з усього світу, в якості основи для алгоритмів, які пов’язують рекламу та інші матеріали з онлайн-профілем людини.

Зокрема, ця соціальна мережа може збирати дані про всю діяльність в інтернеті, починаючи від пошуку та історії чату в Messenger і закінчуючи завантаженими фотографіями та файлами, що надсилаються на його сервери.

Крім того, Facebook  використовує плагіни та файли-cookie – інструменти, які відстежують діяльність користувача в інтернеті, – для збору даних через сторонні веб-сайти.

Щоразу, коли ви ставите лайк, поширюєте контент у Facebook або відвідуєте сайти через додатки цієї соціальної мережі, за вами стежать.

Навіть якщо ви ніколи не заходили на сайт Facebook, компанія все ще може відстежувати вашу діяльність у брайзері без вашого відома.

Більш ніж 10 тисяч веб-сайтів складаються з невидимих трекерів, які називаються пікселями. Вони записують інформацію про те, якою операційною системою ви користуєтеся, яка ваша IP-адреса, яку активність на веб-сайті ви здійснюєте продовж відвідування.

Це дозволяє компанії знати все, починаючи з того, де ви знаходитеся, хто є вашим інтернет-провайдером, які типи сайтів вам подобаються та скільки часу ви витрачаєте на їх відвідування.

Занепокоєння щодо відстеження активності соціальною мережею та обробкою конфіденційної інформації вже притягнули компанію Facebook до юридичної відповідальності.

У лютому 2018 року бельгійський суд постановив зупинити відстеження діяльності бельгійських користувачів інтернету, які не мають аккаунту у соцмережі або штрафуватиме компанію на 250 000 євро на день.

Напротивагу Facebook вважає, що файли-cookie та пікселі використовуються відповідно до технологічних стандартів.

“Ми побудували команду людей, які фокусуються на захисті конфіденційності, від інженерів до дизайнерів, й інструменти ці дозволяють людям обирати і контролювати”, – заявив Facebook.

Джерело: Українська правда. Життя

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини