Львівський каратист Станіслав Горуна очолив світовий рейтинг

Львівський каратист Станіслав Горуна очолив світовий рейтинг в категорії куміте. На стартовому етапі Прем’єр-ліги у Парижі він здобув «бронзу». А ще очки, яких вистачило, аби піднятися на першу сходинку у ваговій категорії до 75 кілограмів.

Про це розповідає ZAXID.NET.

На турнірі в Парижі Станіслав Горуна здолав 5 візаві. Спортсмен зазначив: «Всіх ловив на моменті, на пересуваннях. В принципі, правильно спрацював практично з кожним. Бо майже всі бої провів «на нуль». Тобто, не давав зовсім на собі заробляти балів».

А горішком, якого не вдалося розколоти, виявився японець. Спершу лідирував Станіслав, заробивши 3 бали ударом в голову. Але потім львів’янин припустився хиби. Розповідає: «Після свого попадання я зупинився, оскільки вважав, що бій буде зупинено, мені віддадуть бал. Але цього не зробили, японець продовжив свою атаку і відіграв бали назад ‒ 3:3. І потім на останніх секундах японець зумів взяти бал. 4:3 закінчився поєдинок».

Однак Горуна потрапив у «бронзовий» фінал, де зустрівся з представником Ірану та впевнено взяв гору. Станіслав ділиться: «Я виклався, сил вистачило, активно відпрацював весь бій. З іранцем зустрічався раніше, вдавалось його перемагати. Тому я орієнтувався, що з ним робити».

І хоча у Парижі львів’янин здобув третє місце, медалі не отримав. Пояснює: «Таке нововведення, що будуть нагороджувати тільки переможців. Не знаю, чому так. Одним словом, це невдале нововведення. Піднявся великий скандал. В Дубаї буде наступний етап Прем’єр-ліги, там нагородять призерів Парижу. Тобто медалі нам таки дадуть».

Далі на каратиста чекає шалений графік. Лише до квітня львів’янин побореться за нагороди на п’ятьох стартах. Його тренер Антон Нікулін розповів: «Важливо не отримати травму. І цей відбірний цикл пройти на одному подиху. Тому зараз надзвичайно уважно працюємо з підготовкою спортсменів. І ще Станіслава взяла WADA на постійний антидопінговий контроль. Тому зараз маємо ще з тим певну проблему, бо треба заповнювати купу паперів».

Уже за тиждень Станіслав у складі збірної України вирушить на етап Серії-А в Іспанії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини