27 січня – День святої Ніни. Молитва цього дня

Свята Ніна вшановується прихильниками християнської віри як рівноапостольна, тобто як рівна апостолам. Народження святої довелося на 280-е роки нашої ери, місцем її народження стало місто Коластри, що розташовувався в Каппадокії (нині територія Туреччини).

Місія святої полягала в освіті Грузії, саме вона принесла в цю країну християнську віру.

На своєму довгому шляху свята Ніна зустріла чимало труднощів, була піддана гонінням і знущання, висновку. Але вона вперто йшла до своєї мети, покладеної на неї вищими силами, і за це отримала дар зцілення.

27 січня православна церква відзначає день пам’яті святої, а мільйони віруючих направляють до неї свої прохання про зцілення.

Молитви до святої містять різні прохання. Але найбільшу славу Ніна отримала як цілителька. Перед її обличчям моляться про позбавлення від недуг різного характеру. Відомі випадки, коли за допомогою звернення до неї люди позбувалися від психічних розладів, одужували від хронічних недуг, і навіть зупиняли розвиток онкологічних захворювань.

“Обряди худоби”

У народі свято отримало досить дивну назву – «обряди худоби». Однак пояснення цьому дуже просте. У цей день за старих часів була традиція з особливою ретельністю доглядати за худобою. Люди очищали хлів від гною, застеляли його свіжою соломою. Тварин ретельно чистили, а після цього пригощали їх овочами і хлібом, погладжуючи і ласкаво розмовляючи з ними. На Русі цей день традиційно було прийнято проводити в господарських справах і домашніх клопотах. Крім того що займалися прибиранням хліва, чищенням і годуванням худоби, також кололи дрова, розчищали доріжки від снігу. Особливу увагу на Ніну приділялася коровам. У народі говорили, що якщо в цей день трапиться пожежа, то загасити його здатна крапля молока, її треба було бризнути на вогонь. А якщо людина обпеклась або захворіла, то коров’яче молоко може її зцілити. Адже недарма корову на Русі звали годувальницею і рятівницею сім’ї.

Молитва святій Ніні від усіх хвороб

Існує давня молитва, що допомагає у зціленні від будь-яких недуг. Читати її треба перед іконою святої Ніни. Сядьте навпроти ікони, складіть руки в молитві, і почніть читати молитву:

«Про примилосердная Ніна, Про Світла душа, Господом Богом зазначена. Руки перед тобою приклоняю, всією душею своєю тебе поважаю. Прошу тебе не про монети, прошу тебе не про матеріальних благах, а прошу про зцілення мене раби (раба) божої, хворобою одержимою. Подай мені це зцілення, життя благоденственную, мирну. Допоможи мені, свята Ніна ублагати Сина Божого, Ісуса Христа. Нехай святі ангели з неба спустять благодать. Хай буде так! Амінь!»

Читати молитву рівно 40 днів. Після цього сходити в церкву і відстояти там всю службу.

Прикмети

Якщо в це свято навколо Місяця видніється серпанок, то скоро заметіль замете. Якщо ж колір Місяця в цей день не яскравий, не насичений, то буде снігопад. Якщо на Ніну зірки яскраво мерехтять, то мороз буде міцнішати. Якщо в День святої Ніни пішов сніг, а півні заспівали раніше звичайного, то прийде потепління. Якщо на Ніну 27 січня розкаркались ворони, то потрібно чекати заметіль і хуртовину. Якщо в цей день іній вкрив дерева, то незабаром настане потепління. Якщо білі хмари затягнули небо в цей день, то морози довго не простоять. Якщо в це свято побачиш уві сні бика або корову чорного або червоного кольору, то біда прийде в будинок.

Джерело: Україна неймовірна

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини