Польський корабель планують назвати на честь Львова

Інші кораблі державної судноплавної компанії можуть отримати імена на честь міст Тернопіль та Вільнюс.

Польська державна судноплавна компанія планує надати кораблям, замовленим на китайській верфі назви колишніх польських міст на території так званих “східних кресів”. Про це пише Економічна правда із посиланнм на Radio Szczecin.

Перший корабель, який невдовзі з’явиться у польській суднобудівній компанії, планують назвати на честь Львова. Він матиме місткість 39 тияч тон. Також заплановано назвати й інші кораблі, зокрема назвами міст Тернопіль та Вільнюс.

«Ми змінюємо назви кораблів, які в основному вже готові і перебувають на китайських верфях. Ми поступово відновлюємо назви. Для західної Польщі це гарні і ностальгічні назви. Тому ми хочемо, щоб кораблі мали назви колишніх польських міст на східних прикордонних землях», – сказав менеджер держкомпанії «Польське морське пароплавство» Павел Бжезицький.

Йдеться про п’ять одиниць кораблів, першим із яких буде Львів. На думку Бжезицького, це політично нейтральний крок, оскільки протягом багатьох років один із польських кораблів називався «Львівські Орлята».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини