Дорога на Захід: виставка Володимира Сидоренка у Польщі об’єднала поляків та українців

Поки польсько-українські політики ламають списи у історичних питаннях, культурні діячі чудово між собою спілкуються мовою мистецтва.

Свідченням цього є виставка відомого художника по шкірі,  члена Спілки художників України,  старшого викладача  Львівської національної академії мистецтв  Володимира Сидоренка у польському місті Ольштин.

Появі робіт українського художника  в Польщі передувало його знайомство із доктором політичних наук Терезою  Астрамовіч-Лейк  у Львові, на його ж виставці у музеї Івана Франка.   Пані Тереза була настільки вражена  побаченим, що запросила художника з його творами у рідний Ольштин.

Відтак тамтешня галерея «Стара Ратуша», розташована у будівлі XVI ст., гостинно відчинила свої двері для українського мистецтва.

 

Варто відзначити, що вхід у галерею – безплатний, відтак мешканці міста та туристи, які щодня прогулюються центральною частиною Ольштина, мали змогу побачити картини, панно, калитки, постоли львів’янина Володимира Сидоренка.

На відкритті виставки були присутні представники  місцевої влади Ольштина, консул України у Гданську Лев Захарчишин, а також представники Рівненської області, які саме в той час приїхали з діловим візитом до Ольштина.

Усі учасники дійства зійшлися на думці, що якщо представники влади не завжди готові йти один одному назустріч у спірних питаннях, то саме науковці, митці повинні групуватися  і творити єдину безпечну і стабільну Європу.

Безумовно, одним  із засобів  єднання  є мистецтво. Роботи, які Володимир Сидоренко презентував польському глядачеві, були представлені у різних техніках та стилях. Частина із них – виконана  у техніці ручного тиснення з металевим оформленням, інша – у техніці формування.

Символом виставки цілком закономірно можна було б вважати роботу «Родина» – лише ті люди, які об’єднують свою енергію, можуть змінити світ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини