93% львів’ян гордяться тим, що є жителями міста. Відомі – не виняток

Такі результати дослідження оприлюднив Інститут міста. Газета “Експрес” ж вирішила запитати відомих людей Львова, чи пишаються і вони тим — що живуть тут, що є львів’янами? І що б хотіли змінити у рідному місті?

Мирослав Маринович, віце-ректор Українського католицького університету, почесний громадянин Львова:

— Я належу до тих 93-х відсотків, які відповіли, що пишаються статусом “львів’янин”! Це місто створює мені настрій, це, зрештою, земля під ногами, яка дає відчуття впевненості та стабільності. Хочу, щоб Львів зберіг усі наші цінності, щоб у нашому місті завжди було місце високим почуттям, добру, культурі.

Андрій Капраль, соліст “Піккардійської терції”:

— Так, я пишаюся тим, що львів’янин. Та насамперед хочу побачити, що й у моєму європейському Львові теж сортують сміття, що в ньому — якісні дороги, що старим містом ходити безпечно, бо на голову не падає цегла. А ще в такому місті, як Львів, обов’язково має постати концерт-хол — досить уже вбивати Оперний театр, а на стадіоні взимку не дуже й поспіваєш:)

Юрко Кох, художник:

— Я — львів’янин, і гордий з цього. Ніколи не планував звідси переїжджати. Такої магії, як у Львові, не відчував у жодному місті світу. Звісно ж, є ще багато роботи, яку потрібно виконати, аби улюблене місто стало найкращим у мистецькому, а особливо — в соціальному вимірі. Та ми ж львів’яни, тому — впораємося!

Руслан Забілий, історик, директор Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”:

— Для мене Львів — комфортне, цікаве і динамічне місто. Звісно ж, у нас є чимало справ у сфері логістики, транспорту, комунікацій. Та Львів змінюється, і я впевнений, що він ставатиме ще кращим!

Таїсія Литвиненко, народна артистка України:

— Горджуся, що я — львів’янка! Мені подобається культура, архітектура, європейськість Львова. Люблю своє місто за вишуканість, за щиру душу. Усі ми маємо дбати про Львів — тоді він ставатиме ще кращим!

Джерело: expres.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини