Львівський гурт Троє Зілля виконав у ефірі унікальну щедрівку (АУДІО)

У студію Громадського радіо завітали Анастасія Войтюк, Стас Кирилов і Володимир Боднар – музиканти, учасники гурту «Троє Зілля»

На прохання свого товариша учасники гурту приїхали до Києва, щоб зіграти приватний концерт, але знайшли можливість прийти та поспілкуватись в студію Громадського радіо і навіть виконали унікальну щедрівку.

Ця дуже рідкісна щедрівка походить із маленького села Мостиського району, тому вона є маловідомою і музиканти її популяризують, розповідає Анастасія Войтюк.

«Оскільки це пісня від моєї прабабці, зазвичай на живих концертах я співаю імена всіх моїх братів і сестер (і Стас туди ще потрапляє, бо треба сім імен). Якщо концерт, стараємось триматися стандартної схеми, щоб не забути, але якщо є можливість поімпровізувати, то з радістю туди вставляємо імена всіх інших людей, бо для цього ця щедрівка і призначена – щоб про всіх заспівати».

Востаннє музиканти були в гостях у Громадського радіо в 2016 році, тому ми вирішили скористатись нагодою і дізнатися, що відтоді відбулося та змінилося в житті колективу.

«Тоді ми видали перший альбом, потім — невеликий різдвяний альбом. А фактично днями будемо забирати з друку різдвяний лонгплей, в лютому буде лонгплей – це вже наші напрацювання за ці три роки, ми нарешті їх видаємо. В нас у руках фактично буде три з половиною диски.

За цей час ми зняли вже шість чи сім кліпів, дали дуже багато концертів. У нас змінився склад гурту. Так виходить, що в нас були різні клавішниці, а зараз — клавішник. І слухачі запитають: «Куди ви поділи клавішниць?» А вони всі поїхали за кордон навчатися і працювати, географія найрізноманітніша — Англія, Німеччина та Китай. Мені здається, ми їх надихали і розвивали. Але, сподіваємось, Володя нікуди не поїде», — розповідає Анастасія.

Також дізнались про фестиваль сучасної бандури, який гурт «Троє Зілля» ініціював у Львові:

«Із допомогою багатьох людей ми зробили перший фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest, де хедалйенерами були гурти, подібні до «Троє Зілля» за філософією. Були різні майстер-класи, ми й далі будемо це продовжувати робити», — говорить Анастасія.

«Троє Зілля» було організатором і робило всю технічну частину в моїй особі – я дуже довго вибирав звук, щоб все підходило. Ми мали допомогу, фінансування від управління культури міської ради. Вони дуже посприяли в тому, але щоб задовольнити визвучку колективу, де має бути якісний звук для бандури та інших інструментів, – за технічним райдером були дуже значимі вимоги», — додав Стас.

Про подорож у Ліван з бандурою, про спілкування з інструментом, про кавер-бенди і корпоративи та ще багато цікавого слухайте в повній версії розмови з музикантами в доданому звуковому файлі.

Щедрівка за посиланням.

Джерело: hromadskeradio.org

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини