Якою була львівська ялинка у різні роки

17 грудня у Львові засяяла головна ялинка міста. Цього року у мерії вирішили кардинально змінити її стиль і прикрасили лише ілюмінацією. Утім у попередні роки місто не шкодувало рясно прикрасити дерево іграшками, а перевагу надавали синім і червоним кольорам.

Пропонуємо Вам згадати, як змінювалися дизайни головних ялинок Львова за останні 7 років.

2010 рік

У 2010 головними іграшками на ялинці були великі цукерки. Саме ж дерево підсвітили червоно-синіми кольорами. Ялинка сягала 18 метрів і коштувала місту 3 тисячі гривень. Ялинку привезли із Рудно.

2011 рік

 

У 2011 році ялинка для Львова знайшли у Пустомитах. Її висота сягала 19,5 метрів. Особливістю прикрас стали спеціальні металеві конструкції — янголи, які розробили для ялинки у Ватикані.

2012 рік

 

Міську ялинку того року прикрасили яворівською іграшкою від народних майстрів. Остап Сойка та Оксана Когут виготовили для львівської ялинки 200 автентичних прикрас. На це, а також охорону дерева з міського бюджету виділили 55,5 тисяч гривень.

2013 рік

Центральну новорічну ялинку Львова прикрасили дерев’яними іграшками яворівських майстрів, іграшками ручної роботи, які виготовили учні художньої школи ім. О. Новаківського, та 40 новими синьо-жовтими світильниками. Крім цього, ялинка прикрашена українськими гербами-тризубами та символами Євросоюзу.

2014 рік

Тоді у центрі міста встановили 17-метрову ялинку. Привезли її у місто Лева з Дрогобицького лісгоспу. У 2014 році мерія думала, чи варто взагалі відкривати урочисту ялинку, з огляду на події в країні. Зрештою, керівництво міста все ж влаштувало свято. Відкривав новорічну красуню міський голова разом з дітьми, серед яких були й маленькі українці з Криму і Донбасу.

2015 рік

Майже 20 метрів — саме такої висоти була того року новорічна ялинка Львова. Її привезли з Дрогобицького лісництва. Засяяла ялинка жовто-блакитними кольорами. З бюджету тоді витратили 50 тис. грн.

2016 рік

Минулого року ялинку для Львова знайшли в лісництві біля села Опака, неподалік селища Східниця. Прикрасили її іграшками 2015 року, а ілюмінацію оновили і зробили її подібною до вуличного освітлення. На новорічне дерево витратили 211 тисяч гривень.

2017 рік

Цього року ялинка приїхала до Львова із селища Брюховичі. Її подарувала тамтешня мешканка. Місто вирішило відмовитися від звичних іграшок, гірлянд і прикрасити дерево у європейському стилі. Для ялинки висотою у 18 метрів закупили гірлянду жовтого кольору з-за кордону, довжина якої близько 8 кілометрів. Внизу ж встановили декорації-подарунки різних висот: півтора метри, 1,20 та 1 метр.

Джерело: Дивись Info

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини