Куди подорожували українці найчастіше в 2017 році

Згідно з даними туристичного метапошуковика одного українського сайту пошуку та купівлі авіаквитків, найпопулярнішими напрямками для подорожей з України в 2017 році стали Туреччина, Італія та Іспанія. Ці дані було отримано для пошукових запитів, здійснених сайті для понад 3000 напрямків світу.

Однією з найважливіших подій у туристичному секторі України цього року стало скасування візового режиму з країнами Шенгенської зони, що автоматично полегшило подорожі Європою. І хоча Туреччина, як і в минулому році, залишається найбільш популярним напрямком для українців, абсолютну більшість в топ-15 за пошуковими запитами становлять саме європейські країни:

Середня тривалість перебування в кожній з країн (кількість днів між вильотом та поверненням) сильно залежить від їх розташування. Для прикладу, в країнах, куди потрібно летіти довше, а переліт коштує дорожче, мандрівники проводили більше часу. В Канаді українські туристи проводили в середньому 35 днів, в США – 28 днів, в Таїланді та Шрі-Ланці – 15 днів, в той час як у більшості європейських країн тривалість подорожі зазвичай не перевищувала 10 днів.  До десятки найбільш швидкозростаючих напрямків серед топ-100 увійшли в основному європейські міста, до яких були відкриті нові прямі рейси з України лоукостів та традиційних авіакомпаній.

  1. Познань (+373%)
    Братислава (+346%)
    Вроцлав (+342%)
    Анкара (+239%)
    Будапешт (+153%)
    Болонья (+134%)
    Дюссельдорф (+132%)
    Гамбург (+126%)
    Порто (+121%)
    Париж (+120%)

 

Середня вартість авіаквитків туди й назад в 2017 році для топ-15 напрямків становила 269 євро, що на 2% нижче, ніж у попередньому році. Але ціна була різною для різних напрямків, куди подорожували українці. Для прикладу, середня вартість зворотніх авіаквитків до Тбілісі, Барселони, Варшави та Мілану знизилась, а до Тель-Авіву, Парижу і Риму – зросла.

“2017-й рік був досить позитивним для всіх українців, які люблять подорожувати. Одразу ж після запровадження безвізового режиму в червні цього року ми помітили значне зростання попиту на подорожі в Європу”, – коментує Сергій Пішковцій, онлайн маркетинг менеджер сайту в Україні. “Відтепер планування мандрівки вимагає набагато менше часу: все, що потрібно – це біометричний паспорт та квитки. Окрім того, цього року відкрилася низка нових прямих авіарейсів з України в Європу – як лоукостів, так і традиційних авіакомпаній, що дає значно ширший вибір для мандрівок”.

Джерело: momondo.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини