Ялинка за 3 мільйони і цукерки за 6: в яких містах добре скупилися на Новий рік

До 19 грудня, Дня святого Миколая, майже всі міста України вже презентували своїх новорічних красунь. Але не ялинками єдиними вас вразять новорічні закупівлі держави.

Журналісти сайту “24” та спеціалісти ДП “Прозорро” підготували рейтинг найбільших новорічних придбань.

Найдорожчі ялинки

Звичайно, що наш передноворічний рейтинг потрібно розпочинати з найголовнішого – ялинок. В останні два тижні поширювалась інформація про закупівлю ялинки в Сумах за 1,5 млн грн, але в нашому рейтингу цей тендер займає лише другу сходинку. Справжнім лідером є миколаївська ялинка за 2,8 млн грн, яку закупили ще на початку вересня (як виявилось, раніше – не значить дешевше).


Сумська новорічна красуня за півтора мільйона гривень (фото uapress.info)

На третій сходинці розташувалась ялинка для виконавчого комітету Зеленодопольської міської ради за 700 тис. грн. Закривають ТОП- 5 найдорожчих ялинок – закупівля зеленої красуні за 640 тис. грн для Тернівського міського центру культури і дозвілля і за 500 тис грн КП “Міськсвітло” у Хмельницькому. Причому постачальником найдорожчих ялинок виступили всього дві компанії: у перших двох випадках – ТОВ “ЛЮМ’ЄР Україна”, трьох дешевших – ПП “Ялинка України”.


Лідер рейтингу – миколаївська ялинка за майже 3 мільйони (фото glavcom.ua)

Сяють всі!

Освітлення також відіграє важливий момент у формуванні новорічного настрою, тому на закупівлі святкового освітлення через ProZorro дехто теж не поскупився.

За 1,8 млн грн Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради закупив послуги з монтажу та обслуговування ілюмінаційного обладнання та світлових новорічних конструкцій і прикрас.

Ще на майже 802 тис. грн послуг з монтажу світлових конструкцій до новорічно-різдвяних свят для департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради надасть ФОП Чемериченко Є.В.


Дніпро – найосвітленіше місто (фото dnipro.depo.ua)

“Міськсвітло” Полтави не дуже відстало – за 1,5 млн грн придбало комплект ілюмінації та прикрас з монтажем. А для “Міськсвітла” в Хмельницькому на 1,3 млн грн були закуплені ялинкові гірлянди.

А от Центральна районна адміністрація Маріупольської міської ради закупила не просто гірлянду, а 3D гірлянду (!) за 600 тис. грн.

Відтак новорічно-найосвітленішими можна визнати дніпрян.

Солодке життя

Але не ялинки та не новорічна ілюмінація витягли з держкишень найбільші суми під Новий рік. Найдорожче обійшлися – солодощі.

Лідирує у рейтингу Харківський комбінат дитячого харчування, який купив майже 100 тис подарункових наборів з цукерками за 6,3 млн грн.

За 5.3 млн грн Департамент освіти та науки Одеської міської ради купив 92 тис. наборів солодощів для дітей.

Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради купило за 1,5 млн грн 30 тис. новорічних подарунків.

Закриває п’ятірку лідерів Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації із закупівлею цукерок на 550 тис. грн та Управління праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради із закупівлею на 480 тис. грн.

Зазначимо, що заробити на солодких закупівлях змогли, відповідно у: Харківській бісквітній фабриці, “Проект Інвест ХХІ”, ФОП Каленіченко І.А., ФОП Горбачов Д. В., ТОВ “Інтрейд Мікс”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини