Гурт «Антитіла» презентував екстремальний кліп на пісню TDME (відео)

«Антитіла» зняли свій найекстремальніший кліп на пісню TDME, який за форматом більш схожий на короткометражний фільм

Головну роль у кліпі зіграв олімпійський чемпіон України Олег Лісогор. Зйомки кліпу на новий трек TDME гурту «Антитіла» пройшли в суворих умовах і в холодній воді. За словами режисера Радіслава Лукіна, який до цього знімав короткометражний фільм «У Чорнобилі», це були найбільш екстремальні зйомки в його житті.

За сюжетом, герой кліпу радянський океанолог Слава Курилов кидається у воду з борту круїзного лайнера і за три дні долає сто кілометрів уплав, щоб утекти з тоталітарного радянського режиму. Заради зйомок група викупалася у холодному морі за температури + 5°С разом із багаторазовим чемпіоном світу, відомим українським плавцем Олегом Лісогором. Саме він грає у відео Славу Курилова.

«Ми плавали просто у крижаному морі! Я зазвичай поринаю на Водохреща, але в практиці такого загартування немає. За сюжетом, нам довелося не тільки зануритися, поплавати, а й полежати у холодній воді близько 20 хвилин. Крім цього, в усі знімальні дні був різкий пронизливий вітер, руки буквально студеніли. Але результат мене вразив», – розповів Олег Лісогор.

За словами плавця, ідея кліпу йому дуже сподобалася, і він повторив би подвиг головного героя у гонитві за своєю мрією, не роздумуючи.

Фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя каже, що з моменту ідеї кліпу до її втілення минуло не більше ніж тиждень. «Сама ідея виникла, коли вже було, м’яко кажучи, не до купання. Але нас це не зупинило. Участь Олега у кліпі було очевидним, враховуючи ту реальну історію, що ми знімаємо. Це відчайдушна історія людського пориву, проходження до мрії. Герой цієї історії проплив сто кілометрів і, звичайно ж, нам в голову відразу прийшов наш видатний плавець, який неодноразово перемагав на світових змаганнях. Ми йому подзвонили не вагаючись! Правда, якщо чесно, коли я з Олегом спілкувався в перший раз, то всього лише натякнув, що доведеться поплавати у Чорному морі, не розголошуючи подробиць», – поділився Тарас Тополя.

За словами фронтмена, вчинок Курилова вразив його своєю відчайдушністю і силою волі. «Вчинок Курилова для мене уособлює все те, що відбувається зараз в нашій країні. Ми намагаємося звільнитися від тих радянських фантомів неймовірними зусиллями, через помилки й випробування. І зараз вся наша країна і кожен з нас пливе свої сто кілометрів у відкритому океані буквально з акулами», – вважає Тарас.

До слова, кліп група на чолі з режисером випустила лише за декілька тижнів.

«Було багато розмов встигнемо чи ні враховуючи серйозний пост продакшн та графіку, у нас був лише місяць на роботу, яку потрібно робити три місяці, але ми змогли! Було багато переговорів, безсонних ночей, але це все такі дрібниці порівняно з результатом! Люди настільки горять цим процесом, що ти забуваєш про те, що тобі холодно і некомфортно. Хлопці плавали вп’ятьох у холодному морі десь годину, вилазячи на берег, щоб отримати нові інструкції – і знову у воду. Олег плавав у крижаній воді в порту, лежав 20 хвилин на спині без руху, коли його обмивала вода, коли голова потилицею занурена у воду, коли в нього руки синіли на очах. Це дорогого коштує! У мене таких зйомок не було. Не було жодної людини на майданчику, яка захотіла б поспати або відволіктися. Я навіть знімав у Чорнобилі перед цим, але мені здається, що ця зйомка все одно була найризикованішою. Коли перший раз почув трек, я зрозумів, що треба зробити щось потужне, сильне», – поділився емоціями Радислав Лукін.

Режисер розповідає, що ця робота – радше не кліп, а короткометражний фільм про людський подвиг і силу волі.

Відео на пісню TDME знімали в Одесі на морі, на судноремонтному заводі в Іллічівську, в готелях і на кораблях.

Режисер: Радіслав Лукін

Оператор: Максим Дорошенко

Продюсер: Олег Тихомиров

Гример: Яна Лєскова

Гафер: Валерій Пасічник

Актор: Олег Лісогор

Монтаж: Роман Ричков

Корекція кольору: Аліна Борщова VFX: Henry Lipatov

Музика/аранжування: Сергій Вусик, Максим Сиволап, Тарас Тополя

Sound Engineer: Сергій Вусик, Максим Сиволап

Слова: Тарас Тополя

Джерело: Львіська газета

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини