Вигадниці Гуся та Лисого Кота: ТОП-5 львівських ілюстраторів, про яких варто знати

032.ua склав добірку робіт ілюстраторів зі Львова, які дивують читачів своєю креативністю та оригінальністю.

Майстерня «Аґрафка»

Творчу студію представляє сімейний тандем Романи Романишин та Андрія Лесіва. В їхній майстерні багато книг, живопису і кави. Художники люблять те, що творять, захоплюються кожною новою ідеєю та втілюють її в нову найулюбленішу форму.

Пропонуємо переглянути ілюстрації до дитячої книжки «Антоніми», виданої «ВСЛ» у 2014-му році:

Наталка Гайда

Художниця та дизайнер Наталія Гайда ілюструє дитячі та підліткові книжки для видавництв «Урбіно» та «ВСЛ». Мисткиня також брала участь у роботі «Walt Disney» і «Simpsons». Є авторкою популярного інтернет-коміксу Лисий Кот.

Ось, як виглядають світлини зі сторінки Лисого Кота у Facebook:

Оксана Була

Львівська художниця займається ілюстрацією, а також дизайном. Учасниця українських і міжнародних виставок Оксана Була дала «життя» мальованим мешканцям лісу Tukoni, а також стала авторкою двох дитячих книг «Ведмідь не хоче спати» та «Зубр шукає гніздо». Письменниця ж і проілюструвала обидва видання.

Ілюстрації до книжки «Ведмідь не хоче спати»:

Анастасія Стефурак

Неймовірна серія ілюстрацій до книжки «Українські прислів’я» 2013-го стала дипломним проектом Анастасії на магістратурі ЛНАМ. Удосконалюючи техніку комп’ютерної графіки та колажу, художниця працювала графічним дизайнером в студії дизайну. Співпрацює з «Видавництвом Старого Лева».

Надія Кушнір

Львівська ілюстраторка та дизайнерка, упорядниця й координаторка всеукраїнського літературно-художнього проекту «Горицвіт». Оформила близько 33 дитячих, підліткових і дорослих книжок для видавництв «Веселка», «Урбіно», «Віват» та інших. Власниця знаменитого Гуся. Під псевдонімом «Надьожна» цьогоріч видала книжку «Як Гусь свою любов шукав», ставши авторкою й тексту, й ілюстрацій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини