7 українських стартапів 2017 року, які підтримав весь світ

Спінер-дзиґа для концентрації, сукня-трансформер та “розумні” жалюзі. Українці виставили свої стартапи на Kickstarter і зібрали набагато більше грошей, ніж планували

Список найуспішніших українських проектів опублікувало видання ain.ua.

Ugears

Хотіли зібрати: $15 000

Зібрали: $288 326

У 2017 Ugears вдруге вийшли на Kickstarter. Компанія представила конструктор — колісну ліру. Розробники кажуть, що це перший в світі механічний інструмент, який кожен охочий може зібрати самостійно. Також вони презентували календар та дитячі моделі конструктора. Новаторська ідея українців зібрала майже у 20 разів більше, ніж команда планувала спочатку.

Rinsten Spring

Хотіли зібрати: $15 000

Зібрали: $136 501

Rinsten Spring – це амортизатор для велисипедного сидіння. Він нівелює усі скачки на нерівних дорогах і позбавляє власника велосипеда неприємних відчуттів у хребті. Амортизатор складається з п’яти частин, встановити його можна менш, ніж за хвилину.

SolarGaps

Хотіли зібрати: $50 000

Зібрали: $102 354

Для тих, хто не любить вічно поправляти жалюзі, щоб промені світла пропускалися під потрібним кутом, Євгеній Ерік зробив їх “розумними”. Такими жалюзями можна керувати зі смартфона. Коли ж на це часу немає, вони самі підлаштовуються під кут падіння променів і регулюють своє положення. Розробники запевняють, що із ними можна зекономити до 70% в оплаті електроенергії.

Hushme

Хотіли зібрати: $7 000

Зібрали: $98 677

Так, виглядає цей пристрій доволі дивно, але дизайн — ніщо, коли сам інструмент зберігає приватність ваших розмов. Hushme перетворює усе, що ви говорите, на незрозумілий текст, а якщо люди стоять за метр від вас, то вони зовсім не почують, що ви із кимось розмовляєте. Хоч пристрій виглядає дивно, та у використанні він дуже зручний.

HURU

Хотіли зібрати: $15 000

Зібрали: $51 839

Український рюкзак-трансформер одразу зацікавив користувачів найбільшого краудфандингового майданчика Kickstarter, і вже у перший день проект зібрав понад $10 000. HURU – це ергономічний рюкзак із пожиттєвою гарантією. Його місткість можна розширити до 40 літрів. У рюкзаці-трансформері можна розмістити смартфон, одяг, 15-дюймовий ноутбук та різноманітні аксесуари. Він водонепроникний, тому усе, що знаходиться в ньому, захищено від дощів та снігу.

Omnia

Хотіли зібрати: $3 000

Зібрали: $47 642

Одеська компанія AGE після успіху із першою моделлю плаття-трансформера вирішила створити іще одне. Вони опитали людей, чого не вистачає у сукні і зрозуміли, що потрібна модель із легшої тканини. Відтак, команда вигадала плаття для теплої пори року Omnia — 2Go. Його власниця може носити його у 20 різних варіантах.

RollSpin

Хотіли зібрати: $1 000

Зібрали: $17 040

Скоро у спінера з’явиться гідний послідовник. RollSpin — це дзиґи із алюмінію, латуні, бронзи або сталі. Їхня основна функція — це концентрація та розслаблення. Ця дзиґа може обертатися шість хвилин поспіль. За розмірами вона не більша за ключі. Команда змогла не лише зібрати потрібну суму, а й перевершити запланований бюджет у 17 разів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини