На Львівщині відкриють новий лижний маршрут

У суботу, 23 грудня, на Львівщині відкриють ознакований лижний маршрут на гору Ільза. Як йдеться у повідомленні Львівської ОДА, маршрут скітуру протяжністю майже 9 км починатиметься від смт. Славське, далі прокладений до гори Ільза і с. Волосянка.

«Останні два роки Славське впевнено тримається у трійці лідерів серед напрямків відпочинку у новорічно-різдвяний період. Бачимо потребу в ознакуванні коротких піших та лижних прогулянок, тому активно працюємо саме у цьому напрямку», – розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

За її словами, шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік.

«Ще у 2016 році Гірська оперативно-рятувальна служба відкрила для туристів новий шлях на гору Ільза. Ми навіть провели у жовтні змагання з нордичної ходьби та гірського бігу на гору. Але маршрут не був прочищеним від зарості, а через відсутність інформаційних табличок, туристи могли заблукати. Тепер спільними зусиллями ми розробили якісну систему ознакування на Ільзу», – додала Наталя Табака.

Протяжність маршруту 8,7 км. Він розрахований на активних туристів, які полюбляють піші мандрівки чи лижні походи. Маршрут веде на вершину гори Ільза, де вже побудований гірськолижний бугельний витяг. До слова, висота гори Ільза становить 1064 м.

До слова, скітур – це долання маршрутів на спеціальних лижах, що включає підйоми і спуски. Це комбінація гірського і простого туристичного лижного походу. Лижі для скітур обладнанні спеціальними пристроями, що перешкоджають прослизання і спеціальними кріпленнями, що дозволяють п’ятці відриватися від лижі при ходьбі в гору.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини