Вельветові схили: 10 найкращих гірськолижних комплексів Карпат

Зимові канікули наближаються зі швидкістю снігової лавини, а це означає, що пора змащувати лижі та парафінити борди, пакувати рюкзак і замовляти квитки в Карпати.

Головний гірськолижний край України вже ратрачить свої схили, вивішує свіжі цінники на касах підйомників, опалює готельні номери і розводить вогонь у колибах в очікуванні напливу любителів снігу. А деякі курорти вже відкрили зимовий сезон катання. Команда Zruchno.Travel зібрала для вас свіжу й актуальну інформацію про найпопулярніші гірськолижні курорти і комплекси Карпат. Швидше вибирайте відповідний для себе варіант – і вперед, назустріч сніжним пригодам!

1. Гірськолижний курорт Буковель

Навіть той, хто не вміє кататися на лижах, напевно, не раз чув про знаменитий курорт Буковель. Це найбільший гірськолижний комплекс України – 16 сучасних підйомників і близько 60 кілометрів ретельно підготовлених трас різного рівня складності. Є сноупарк із різноманітними фігурами для катання, траси для сноутюбінга, льодовий каток і популярний у всьому світі атракціон для трюків Big-Airbag. Також до послуг гостей лижні школи, SPA-центри, ресторани і великий вибір готелів. Найекзотичніший готель Буковеля – Ice Hotel Bukovel, побудований зі снігу та льоду.


Фото: facebook.com/bukovel

Подбали тут і про маленьких гостей: на території курорту працюють Kinder club, денний зимовий табір і дитячий розважальний центр “Леопарк”. Їхати кататися можна вже зараз – цього року підйомники в Буковелі включили ще 2 грудня.

Де: Івано-Франківська область, Яремчанська міська рада, село Поляниця

Скі-паси: один підйом – від 65 грн, один день – 975 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – від 2 847 грн/добу


Фото: facebook.com/bukovel

2. Гірськолижний курорт Драгобрат

Найвисокогірніший курорт України, відомий серед любителів активного зимового відпочинку широкими можливостями для фрірайду, а також важкодоступністю: підйом гірською дорогою на висоту 1 400 метрів над рівнем моря взимку здолає не кожен позашляховик. Але за рахунок такої висоти й особливого клімату тут завжди є хороший природний сніжний покрив.

Сезон катання тут відкрили ще 2 грудня, і тривати він може аж до середини травня. Різноманітність трас порадує як новачків, так і досвідчених лижників і сноубордистів. На території курорту є кілька гірськолижних комплексів, найпопулярніші з них – “Драгобрат”, “Карпатська чайка” і “Вершина Карпат”. Із селища міського типу Ясіня туристів туди доставляють на армійській позашляховій техніці, що є своєрідною додатковою атракцією.

Гірськолижний комплекс “Драгобрат”

Центральний комплекс курорту має два кілометрові бугельні витяги на гору Стіг і два навчальних мультиліфта. Всі траси підготовлені снігоущільнюючою технікою, але також є можливість кататися по цілинному снігу. Є траси для новачків, досвідчених лижників і підготовлених спортсменів. Для тих, хто жодного разу не ставав на лижі, працює школа. Зупинитися гостям пропонують в готелі або в одному з котеджів. У перервах між катанням можна відвідати фінську сауну або весело провести час в ігровому залі. Для наймолодших гостей працює дитяча зона.

Де: Закарпатська область, Рахівський район, смт Ясіня, курорт Драгобрат

Скі-паси: один підйом – 40 грн; один день – приблизно 500 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 550 грн


Фото: elektraua.livejournal.com

Гірськолижний комплекс “Карпатська чайка”

1200-метровий крісельний підйомник цього комплексу веде на так звану Перемичку між Стогом і Близницею, а звідти з минулого року новий бугель тягає любителів фрірайду на гору Жандарм (діє єдиний скі-пас). Таким чином, до послуг гостей “Карпатської чайки” безліч трас найрізноманітнішого рівня складності. Кататися буде цікаво як початківцям, так і любителям екстремального зимового відпочинку. Поруч розташовані готелі та готельні комплекси, де можна комфортно зупинитися на кілька днів. На території готелів можна знайти ресторан та їдальні, а поруч із підйомниками – пункт прокату спортивного спорядження. Сезон тут встигли відкрити ще 3 грудня й обіцяють працювати щодня.

Де: Закарпатська область, Рахівський район, смт Ясіня, курорт Драгобрат

Скі-паси: один підйом – від 50 грн, один день – 580 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 1 350 грн


zruchno.travel

Гірськолижний комплекс “Вершина Карпат”

Комплекс відпочинку являє собою затишний котедж, розташований у центрі курорту Драгобрат. Для проживання надаються комфортні номери люкс з усіма зручностями, у вартість також входить дворазове харчування, крім того, недалеко є кафе, де можна відпочити і смачно вгамувати голод.

Комплекс може похвалитися найдовшим на Драгобраті крісельним підйомником – 1 500 метрів – на
вершину гори Стіг. Траси переважно середнього рівня складності, тому цікавіше тут буде досвідченим любителям і професіоналам. Але й для новачків знайдуться мультиліфт і пологий схил. Сезон зимового катання на “Вершині Карпат” відкрили 8 грудня.

Де: Закарпатська область, Рахівський район, смт Ясіня, курорт Драгобрат

Ціни: один підйом – 70 грн, один день – від 600 грн

Ціни на проживання: двомісний номер люкс – 700 грн з персони


Фото: dragobrat.biz

3. Гірськолижний курорт Славське

Завдяки зручному транспортному розташуванню і великій кількості варіантів, де зупинитися, гірськолижний курорт Славське користується великою популярністю серед жителів західних регіонів. Знаходиться він у Сколівському районі Львівської області, біля гори Тростян. На території курорту є багато гірськолижних трас, частину з них оснащено системою штучного засніження та освітлення. Відповідний спуск тут знайдуть і професійні спортсмени, і навіть наймолодші туристи. Однак, приїжджаючи на відпочинок до Славського, потрібно бути готовим, що черги на підйомники можуть бути великими, а дороги на території селища – жахливої ​​якості.


Фото: kafa.ws

Гірськолижний комплекс “Динамо-Тростян”

Цей гірськолижний комплекс був створений одним із перших у країні. Він знаходиться на відстані близько двох кілометрів від центру Славського, на горі Тростян висотою 1 232 метра. Це одна з найкращих гір для катання, оскільки спускатися можна практично в будь-який бік. Всього налічується більше десяти гірськолижних трас для лижників будь-якого рівня. На гору лижників і бордистів доставляє крісельний підйомник завдовжки 2 750 метрів – один із найдовших у Карпатах. Також є ціла система бугелів. Багато гостей люблять цей курорт за його досить довгий сезон.

Де: Львівська область, Сколівський район, смт Славське

Скі-паси: один день – 530 грн, картка на крісельну дорогу або на чотири підйоми на бугелі – 210 грн


Фото: etnoxata.com.ua

Гірськолижний комплекс “Захар Беркут”

Сучасний комплекс поруч із селищем Славське, де можна чудово провести зимові канікули всією родиною. Сезон зимового катання тут починається, як тільки випадає достатня кількість снігу. До послуг гостей дев’ять тисяч метрів гірськолижних трас усіх категорій складності. Для якісного катання траси розрівнюються ратраком. Є крісельний підйомник завдовжки 2 800 метрів, три бугельні витяги і мультиліфт для дітей і початківців-лижників. У перервах між катаннями гості можуть зігрітися і вгамувати голод у кафе, розташованих на станціях посадки і висадки крісельного підйомника. Зупинитися на кілька днів можна в готелі або в колибі на території комплексу.

Де: Львівська область, Сколівський район, Село Волосянка

Скі-паси: один підйом – від 80 грн, один день – від 400 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 1 170 грн


Фото: facebook.com/zaharberkut

4. Гірськолижний комплекс “Плай”

Це порівняно молодий курорт біля підніжжя масиву Плай, поруч із трасою Київ–Чоп, усього за 130 кілометрів від Львова, тому тут завжди багато львів’ян. На території комплексу є п’ять спускових трас і різні підйомники, найдовший з яких – 1 200 метрів. Тут знайдуть відповідні для себе траси і новачки, і досвідчені лижники. Всі схили готуються до роботи за допомогою професійних ратраків і снігових гармат. Початок зимового сезону розпочався 7 грудня. Для зручності гостей працюють лижна школа і пункт прокату і сервісу лиж. Зупинитися можна в одному із затишних готелів, а вгамувати голод – у ресторані на території. Як розваги до послуг гостей боулінг, більярдна кімната і дискотека, також на території комплексу є дитяча розважальна кімната.

Де: Львівська область, Сколівський район, село Плав’є

Скі-паси: один підйом – від 70 грн, один день – від 700 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – від 900 грн


Фото: facebook.com/play.karpaty

5. Гірськолижний курорт Пилипець

Пилипець – один із наймальовничіших гірськолижних курортів України. Розташований він на висоті 700-750 метрів над рівнем моря на берегах гірської річки, саме звідси бере початок туристичний маршрут до знаменитого водоспаду Шипіт. На території курорту є кілька гірськолижних трас і підйомників, найпопулярніші з яких знаходяться на горі Гимба. Двокрісельна канатна дорога комплексу “Затишок” довжиною 1 650 метрів працює цілий рік. Усього до послуг гостей більше 20 кілометрів трас різної складності, найдовша з них – шість тисяч метрів. Особливо привабливий курорт Пилипець для любителів вільного спуску – фрірайдерів. Для проживання на території курорту є великий вибір готелів і відпочинкових комплексів.

Де: Закарпатська область, Міжгірський район, село Пилипець

Скі-паси: один підйом – 70 грн, один день – 550 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 1 400 грн


Фото: Funtime


6. Гірськолижний комплекс “Ізки”

Курортне селище Ізки розташоване в мальовничому місці біля підніжжя гори Магура, на висоті 600 метрів над рівнем моря. Тут знаходиться відомий однойменний екокурорт, який об’єднує лікувально-оздоровчий відпочинок і гірськолижний туризм. До послуг гостей бугельний (930 метрів) і крісельний (980 метрів) підйомники, доглянуті траси легкого та середнього ступенів складності. Крім гірськолижних спусків, гостям можуть запропонувати катання на сноубайках або санних упряжках, популярний атракціон сноутюбінг, прогулянки на снігоступах, пішохідні походи в гори і купання в карпатських чанах.

Де: Закарпатська область, Міжгірський район, село Ізки

Скі-паси: один підйом – від 60 грн, один день – від 400 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – приблизно 1 542 грн


Фото: izki.ua

7. Гірськолижний курорт Красія

Гора Красія була добре відома лижникам ще за радянських часів, адже саме тут був розташований перший в Україні крісельний підйомник. Зараз курорт пишається сучасним чотиримісним крісельним “Доппельмайером” довжиною 1 585 метрів, його 1 100-метровим двокрісельним “колегою” і декількома бугелями. Сюди їдуть відпочивати як новачки, так і любителі гірськолижного спорту. Тут є багатий вибір трас різного рівня складності, прокатний пункт із хорошим асортиментом гірськолижного спорядження. Незважаючи на малосніжні закарпатські зими, якісний сніговий покрив підтримується спеціальною системою штучного засніження, а “розсікати” тут можна не тільки основними трасами, а й цілинним снігом. Відкрити зимовий сезон у “Красії” обіцяють до 20 грудня. Також на території розташовані готелі й садиби на будь-який смак і гаманець, різні ресторани, гірськолижна школа.

Де: Закарпатська область, Великоберезнянський район, село Вишка

Скі-паси: один підйом – від 180 грн, один день – приблизно 500 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – від 550 грн


Фото: facebook.com/newkrasiya

8. Гірськолижний курорт Мигово

Курорт розташований біля підніжжя мальовничих гір Стіжок і Кичера. Це відмінний варіант зимового відпочинку для всієї родини – для катання є траси різного рівня складності. Над удосконаленням снігового покриву щодня працюють спеціальні снігові гармати і ратраки. З двох бугелів найдовший – 1 100 метрів. На території є кілька готелів і хостел. Як розваги туристам тут можуть запропонувати катання на лижах, веселий сноутюбінг, катання на ковзанах на сучасному льодовому катку під відкритим небом і SPA-центр, а для наймолодших гостей на території курорту є кілька дитячих ігрових кімнат. Новачки з легкістю освоять катання на лижах за допомогою інструкторів лижної школи, а відповідне спорядження можна буде орендувати в одному з п’яти пунктів прокату.

Де: Чернівецька область, Вижницький район, село Мигове

Скі-паси: один підйом – 30-50 грн, один день – від 500 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – приблизно 800 грн


Фото: migovo.com.ua, geometria.ru

9. Гірськолижний комплекс “Сонячна долина”

Чудове місце для сімейного відпочинку з дітьми і для всіх, хто хоче навчитися кататися на лижах або сноубордах. На території знаходиться лижна школа, є кілька трас різного рівня складності, чотири бугельні витяги та єдиний у Чернівецькій області крісельний підйомник (1 050 метрів). У мінусову погоду сніжний покрив тут завжди у відмінному стані, оскільки для підтримки необхідного рівня снігу працює сучасна система штучного засніження. Для комфортного відпочинку на території комплексу є кілька готелів, ресторани і бари, сауни і розважальний центр.

Де: Чернівецька область, Новоселицький район, село Бояни

Скі-паси: один підйом – від 30 грн, один день – від 400 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 950 грн


Фото: sdolina.com.ua

10. Гірськолижний комплекс “Звенів”

Затишний комплекс відпочинку знаходиться в оточенні густого лісу і гір, усього в двох кілометрах від спортивної бази “Тисовець”, яка цього року закрита на реконструкцію. Для проживання є затишні кімнати в готелі й невеликі котеджі. На території комплексу розташовані гірськолижні траси для катання на лижах, сноубордах і сноутюбінга – від 400 метрів до 1 600 метрів. Два бугельні витяги на 960 і 35 метрів знаходяться всього в 50 метрах від котеджів, поруч працює пункт прокату, де, за необхідності, можна взяти гірськолижне спорядження або орендувати снігохід, гірськолижний велосипед, квадроцикл. Зігрітися і вгамувати голод можна в ресторані або колибі на території комплексу.

Де: Львівська область, Сколівський район, село Орявчик

Скі-паси: один підйом – 28 грн, один день – 400 грн

Ціни на проживання: двомісний номер стандарт – 670 грн


Фото: zveniv.com.ua

Джерело: uamodna.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини