Королі гір

Young male freeride skier over blue sky turning in powder snow; black jacket; green pant; horizontal orientation

Активний відпочинок – це завжди корисно. А активний відпочинок взимку – це ще й дуже весело і для цього львів’янам не обов’язково далеко їхати, адже найближчі гірськолижні спуски всього за півгодини від Львова.

ZAXID.NET підготував інтерактивну мапу гірськолижних курортів навколо Львова. Тут зібрана ключова інформація про те, як, де і за скільки покататись в межах 150 км від міста.

Майдан

Найближчий до Львова гірськолижний спуск розташований на відстані 30 км у відпочинковому комплексі «Чарівні озера» у селі Майдан Жовківського району. Тут є одна траса довжиною 680 м та один крісельний підйомник. І хоча лижний спуск тут освітлюється, працює він лише до 17:00.

Денний абонемент на «Чарівних озерах» коштує 300 грн, у вихідні – 350 грн.

Прокат лиж, палиць і черевиків коштує 120 грн/день. Сноубордний набір також коштує 120 грн/день. Шолом – 40 грн/день. Прокат сноутюбів – 50 грн/год.


Гірськолижна траса на базі «Чарівні озера» у селі Майдан

Катання на «Чарівних озерах» підійде для новачків, адже тут є лижна школа. Вартість послуг інструктора – 400 грн/год для одного учня. Якщо учнів двоє чи троє, то послуги інструктора обійдуться у 300 грн/год кожного. А навчання компанії з чотирьох-п’ятьох людей коштує по 200 грн/год з кожного.

Відстань від Львова: 30 км. Сайт. Веб-камера.

Поляна

За півгодини на авто зі Львова можна добратись до ще однієї гірськолижної бази – «Казкова поляна» у селі Поляна Миколаївського району. Особливістю «Казкової поляни» є вечірнє катання – освітлений спуск працює до 20:00. А це дуже зручно для львів’ян, враховуючи близькість бази до міста – за бажання можна навіть встигнути зробити кілька спусків після роботи.

Довжина лижної траси – 900 м, на ній працює один бугельний підйомник. Також тут є гірка для сноутюбінгу та навчальний спуск.


Лижний спуск на базі «Казкова поляна» у селі Поляна Миколаївського району

За п’ять спусків у будній день доведеться заплатити 90 грн, у вихідний – 140 грн. За 25 спусків ціна відповідно – 285 грн та 375 грн.

Прокат лиж тут коштує 100 грн/день, а сноутюбу – 5 грн за кожен спуск. Ціна на сноуборди на сайті комплексу не вказана.

Тут також є лижна школа.

Відстань від Львова: 32 км. Сайт. Веб-камери немає.

Борислав

У Бориславі на відстані майже 100 км від Львова є гірськолижний курорт «Буковиця». Запрацював він у січні 2016 року і назвали його на честь однойменної гори.

Тут дві гірськолижні траси, довжиною 900 та 1000 метрів, обладнані бугельним та крісельним підйомниками.

Підйоми тут продають абонементами різних класів. Наприклад, найдешевший – пакет «Стандарт» коштує 300 грн/день. Цього вистачить на 8 витягів крісельним підйомником, або ж на 16 – бугельним. Також є пакети «Бізнес» (600 грн за 17 витягів на крісельному підйомнику або ж 34 – на бугельному), «Преміум» (1000 грн за 30 витягів на крісельному підйомнику або 60 – на бугельному).

Найдорожчим є пакет «Супер Преміум», що підходить, мабуть, для справді досвідчених та натренованих лижників. Коштує він 2000 грн. За ці гроші можна 65 разів піднятись на крісельному підйомнику, або ж 130 разів – на бугельному.


Гірськолижний спуск з гори Буковиця на однойменному курорті у Бориславі

Прокат лижного або сноубордного комплекту на «Буковиці» коштує 200 грн/день, шолом – 60 грн/день. За спорядження для дітей доведеться заплатити 150 грн/день, а за шолом 40 грн/день.

Також тут працює гірськолижна школа. Індивідуальне заняття – 400 грн/год. Для компанії з чотирьох-восьми людей – по 250 грн/год з кожного. Однак перша година є найдорожчою. Далі ціни суттєво знижуються.

Окрім того, тут працює ski-сервіс, який надає послуги з догляду за вашим спорядженням, як наприкад, полірування ковзаючої поверхні або ж заливка подряпин.

Відстань від Львова: 97 км. Сайт. Веб-камера.

Орів

На горі Цюхів (938 м) у селі Орів Сколівського району є курорт «Карпатські полонини» з одним лижним спуском довжиною 280 м, обладнаним одним бугельним підйомником. Лижний спуск тут працює лише до 17:00, оскільки він не обладнаний освітленням.

Денний абонемент для дорослих коштує 135-150 грн (якщо орендуєш спорядження, абонемент дешевший). Для дітей від 5 до 12 років – 100-115 грн/день. А для дітей до 5 років – підйоми безкоштовні.

Лижі або сноуборди по 150 грн/день. Лижі для дітей до 12 років коштують 100 грн/день, а санчата – 65 грн/день.

Гірськолижний спуск із гори Цюхів у селі Орів Сколівського району

Одна година послуг інструктора коштує 205 грн, три години – 570 грн, п’ять годин – 900 грн.

Окрім того, на «Карпатських полонинах» є ковзанка. Її вартість – 75 грн/день. Оренда ковзанів – 95 грн/день.

Відстань від Львова: 107 км. Сайт. Веб-камери немає.

Гора Житня у Сколе

Ще один невеликий спуск є в самому Сколе. Він розташований на горі Житній висотою 800 м.

Тут облаштована траса довжиною 300 м з бугельним підйомником. Ця траса підійде для новачків.

Відстань від Львова: 110 км. Сайту нема. Веб-камери нема.

Розлуч

Між селами Ясениця-Замкова Старосамбірського та Розлуч Турківського району працює відпочинковий компекс «Бойківський двір». Тут є траса для початківців довжиною 700 метрів, обладнана одним бугельним підйомником.

Лижні траси тут не освітлюються, тому, як повідомили ZAXID.NET в адміністрації курорту, «кататись можна, поки не стемніє».


Гірськолижний спуск комплексу «Бойківський двір»

Три підйоми коштують 60 грн, п’ять – 100 грн. Прокат гірськолижного спорядження та сноутюбів – 150 грн/день. Прокат санчат – 100 грн/день.

Прокат сноутюбів – 150 грн/год. Вартість одного спуску на сноутюбі – 20 грн. Три спуски – 50 грн.

Відстань від Львова: 124 км. Сайт. Веб-камери немає.

Звенів

На території заповідника «Сколівські Бескиди» працює гірськолижний курорт «Звенів».

Тут є два гірськолижні спуски: один довжиною 960 м, інший – 360 м – для новачків. Обидві спуски обладнані бугельними підйомниками. Працюють спуски до 17:00, адже вони не обладнані освітленням.


Курорт «Звенів» поблизу «Сколівських Бескидів»

Вартість одного підйому – 30 грн. Денний абонемент – 350 грн. Оренда спорядження – 80-100 грн/день.

Відстань від Львова 131 км. Сайт. Веб-камера.

Славське

Один із найпопулярніших гірськолижних курортів Львівщини розташований в оточенному горами Славському. А, як повідомляв ZAXID.NET, найбагатший львів’янин, власник ПАТ «Галнафтогазу» Віталій Антонов хоче настільки розбудувати цей курорт, що за масштабами він буде більшим за «Буковель».

Тут на горах Тростян, Менчіл, Високий Верх та Погар обладнано 19 лижних спусків від навчального і до слаломного рівнів складності. Оскільки лижні спуски тут не обладнані освітленням, підйомники працюють лише до 16:30.

У Славському працює декілька пунктів прокату спорядження. Вартість комплекту коливається від 50 до 150 грн/день. Також тут працює сервіс з ремонту спорядження.

Гора Тростян. Гора Тростян обладнана дев’ятьма бугельними підйомниками довжиною від 570 до 1300 м та одним крісельним підйомником довжиною 2750 м.

Денний абонемент на всі підйомники у будні коштує 450 грн, у вихідні – 450. Для тих, хто не катається, а просто хоче помилуватися красою Карпат із крісельного підйомника, вартість 210 грн в обидві сторони.


Гірськолижний курорт у Славському

Гора Погар. На гору Погар можна піднятись за допомогою крісельного й бугельного підйомників та двох бебі-ліфтів.

Разовий підйом коштує 30 грн для дорослих та 20 грн для дітей. Абонемент для дорослих – 300 грн/день, для дітей – 150 грн/день. Для пенсіонерів знижка 30%, а для учасників АТО усі підйоми безкоштовні.

Гора Кремінь. Найпологіші спуски у Славському розташовані на горі Кремінь (1,5 км від центру Славська), по якій прокладено три траси – для новачків, любителів та дітей. Також тут є два бугельні підйомники. Вартість одного підйому – 12-15 грн.

Гора Менчул. Неподалік Славського у селі Грабовець також є гора Менчул, на якій є чотири траси для досвідчених лижників і два бугельні підйомники. Ціни на катання тут такі ж, як і на Кремені.

Відстань від Львова: 136 км. Сайт. Веб-камера.

«Плай»

За дві години від Львова біля села Плав’є Сколівського району є ще один популярний гірськолижний комплекс «Плай». Тут є сім трас різних рівнів складності. На які ведуть два крісельні підйомники, один бебі-ліфт та один бугельний. Лижні спуски тут не освітлюються і тому підйомники працюють лише до 17:00.

Один підйом на бугелі у будні коштує 50 грн, у вихідні – 60 грн. Один підйом на крісельному витізя у будні коштує 70 грн, у вихідні – 80 грн. Дитячий витяг безкоштовний.


Гірськолижний комплекс «Плай»

Абонемент на півдня у будні коштує 350 грн, на вихідні – 400 грн. Денний абонемент у будні коштує 700 грн, у вихідні 820 грн.

Прокат лижного спорядження коштує 140-220 грн/день за комплект. Комплект сноубордного спорядження – 160-220 грн/день. Спорядження для дітей коштує 100-120 грн/день.

Тут також є послуга лижного сервісу.

Відстань від Львова: 139 км. Сайт. Веб-камера.

«Захар Беркут»

Ще один відомий гірськолижний курорт є у селі Волосянка Сколівського району – «Захар Беркут». Розташований він на горі Зворець. Тут, на горі Зворець, працює 9 гірськолижних трас з трьома бугельними та одним крісельним витягами. Усі вони не освітлюються, тому підйомники працюють лише до 16:00.


Гірськолижний спуск «Захар Беркут»

Три години катання у будні для дорослих коштують 300 грн, для дітей – 150 грн. У вихідні 350 та 180 грн відповідно.

Вартість денного абонементу для дорослих 400 грн, а для дітей – 200 грн. У вихідні вартість 500 грн/день для дорослих та 250 грн/день.

Прокат комплекту спорядження коштує 100-150 грн/день. Шолом –50 грн/день.

Відстань від Львова 144 км. Сайт. Веб-камера.

***
За 138 км від Львова в селі Тисовець Сколівського району працює однойменна гірськолижна база. Тут обладнано дев’ять гірськолижних спусків, на які ведуть три бугельні та один крісельний підйомники. Однак цього року курорт не працюватиме. «У зв’язку з капітальним ремонтом готелю, казарми і котеджів, база, підйомник, прокат, магазин взимку 2017/2018 року не працюватиме. Прийом туристів не передбачається», – йдеться у повідомленні на сайті курорту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини